POLAZNICI “E&T” CENTRA U POLUFINALU HIPPO 2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polufinale Međunarodnog takmičenja znanja engleskog jezika “HIPPO 2019” biće održano krajem marta u Beranama, a jedanaest učenika Obrazovnog centra E&T pokušaće tada da se plasira u finale ovog jedinstvenog takmičenja.

“Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 38 naših učenika, od kojih je jedanaest uspjelo da se plasira u polufinale. Moram da naglasim da su i ostali učenici imali jako dobre rezultate, ali je princip takav da nijanse odlučuju. Takmičenje je podijeljeno u šest kategorija, koje prate evropski okvir znanja engleskog jezika, od nivoa A1 do B2. Na Hippo takmičenju mogu da učestvuju  učenici od  deset do 18 godina. Mi smo ove godine prvi put imali takmičare u najmlađoj starosnoj grupi, a dvoje od njih su prošli do polufinala“ objasnila je profesorica Saveta Čukić Laban.

Obrazovni centar E&T već dugi niz godina nastoji da kroz svoj rad promoviše inovativni pristup učenja engleskog jezika. Na ovoj olimpijadi znanja engleskog jezika učestvuju već šesti put, a do sada su tri puta imali predstavnika u polufinalu.

„ U našem obrazovnom centru pripremamo djecu za učenje engleskog jezika i to radimo kroz redovne aktivnosti, na časovima koje pohađaju. Nema posebne pripreme za Hippo takmičenje već se obučavaju za određeni nivo takmičenja za koji smatramo da imaju znanja. Imamo oko 150 članova sa kojima rade profesori entuzijasti, koji vole da u svoj rad unose novine sa ciljem da djeca zavole engleski jezik, a tek onda da poboljšaju svoje znanje“ objasnila je ona.

Polufinalno takmičenje će biti održano u Beranama 29. i 30. marta, dok će finale, tradicionalno, biti u Italiji sredinom maja, gdje se ove godine očekuje oko 35.000 učesnika iz različitih zemalja koje nijesu englesko govorno područje.

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply