POČELA VELIKA AKCIJA “UKLONIMO DIVLJE DEPONIJE”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Komunalno preduzeće iz Berana pokrenulo je veliku akciju pod nazivom ,,Uklonimo divlje deponije”.

“Osnovni cilj akcije je uklanjanje divljih deponija sa teritorije opštine, nastalih nesavjesnim odlaganjem građevinskog, biološkog i drugog otpada na lokacijama koje za tu svrhu nijesu predviđene”, objavljeno je na sajtu Opštine Berane.

Pored ovoga, kako naglašavaju, jedan od ciljeva akcije jeste i podizanje nivoa svijesti građana Berana o pravilnom odlaganju otpada, u cilju očuvanja životne sredine i održavanja čistoće grada, prigradskih naselja i sela.

Opština Berane poziva sve sugrađane da budu dio akcije, na način što će, nakon spovedenih aktivnosti, poštovati pravila o odlaganju otpada.

Kako je saopštio Milan Lekić, direktor Komunalnog preduzeća Berane, građanima će u narednom periodu biti omogućeno da pozivom na broj telefona ovog preduzeća, ukoliko je riječ o odlaganju kabastog, biološkog i otpada koji nije predviđen za standardne komunalne posude, dobiju konkretnu informaciju o načinu odlaganja, uz eventualnu asistenciju radnika ovog preduzeća.

Komunalno preduzeće, akciju sprovodi u saradnji sa partnerima – Opštinom Berane, odnosno Sekretarijatom za inspekcijske poslove i Komunalnom policijom, Agencijom za izgradnju i razvoj Berana i Ivangrad studiom.

Akcija čišćenja počela je uklanjanjem divlje deponije na Donjim Lugama.

Share.

About Author

Leave A Reply