PLANINSKA KOLIBA DONIJELA DRUGU NAGRADU NIKOLI OBRADOVIĆU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nikola Obradović, učenik Osnovne škole „Lubnice“, osvojio je drugu nagradu u izradi suvenira na nagradnom konkursu “Petrovdanski đački vijenac”.

On se na ovom konkursu predstavio modelom stare planinske kolibe, koja je dio prirodnog ambijenta mnogih brdskih i planinskih krajeva Crne Gore.

Pobjednik u ovoj konkurenciji i dobitnik posebne nagrade je Anđelko Savić, učenik OŠ „Orijenski bataljon“ iz Bijele, dok je treće mjesto pripalo Mirku Kasalici iz OŠ “Dušan Obradović” sa Žabljaka.

Na 15. nagradnom konkursu, koji su raspisali OŠ „Dušan Obradović“ sa Žabljaka i Fondacija „Vukova zadužbina“ za Žabljak, Šavnik i Plužine, prispjelo je oko 250 literarnih, likovnih, vezenih i ručnih radova učenika iz 19 crnogorskih osnovnih škola.

„Žiri za odabir najboljih, imao je  izuzetno težak zadatak, jer su svi prispjeli radovi imali kvalitet i odgovorili temi. Nijanse su odlučivale i raduje što je interesovanje i dalje veliko i što konkurs opravdava svoje postojanje. Odlučili smo da svi radovi budu i postavka manifestacije Dani planinskog cvijeća, sredinom jula na Žabljaku”, kazala je koordinatorka “Vukove zadužbine” za tri durmitorske opštine Anka Žugić.

Nagrade dobitnicima biće  uručene na Petrovdan, 12. jula, u spomen kompleksu “Vukovi korijeni” u Petnjici kod Šavnika.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply