PETAR VELJIĆ IZ AK ”LIM” PRVI NA 10.000 METARA ZA JUNIORE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Atletičar beranskog Lima, Petar Veljić, novi je prvak Crne Gore u kategoriji juniora. On je do te titule došao pobjedom na 13. Prvenstvu Crne Gore, u trci na cesti-putu, na deset kilometara.

U istoj trci boje AK “Lim” su branili i Nemanja Đurišić i Nemanja Dragović. Đurišić je četvrti prošao kroz cilj, dok je Dragović bio osmoplasirani.

Ovo prvenstvo je održano u Podgorici, na kružnoj stazi dužine 1.000m u bulevaru Crnogorskih serdara, u okviru „XXI Ultramaratona – Montenegro 2021“, pod pokroviteljstvom Uprave za mlade i sport i ASCG, u tehničkoj organizaciji ATK „Podgorički maraton“.

Održane su trke na pet i deset kilometara, dok zbog epidemilološke situacije nije bilo trke na 50 km.

Kod seniorki na 5.000 metara trijumfovala je atletičarka ATK „Podgorički maraton“ Vesna Pavlićević, ispred klupske drugarice Sandre Rakočević. U kategoriji juniorki najbolja je bila atletičarka iz AK „Lovćen“ Marija Perišić, druga je bila Anastasija Pajović (AK “Lovćen), dok je treće mjesto pripalo atletičarki Jedinstva, Dušici Bošković.

Atletičar  Lovćena Marko Kavaja postao je prvak Crne Gore u kategoriji seniora na 10.000 metara, drugi je bio atletičar Mornara Dragoljub Koprivica, a treće mjesto osvojio je atletičar Sparte Goran Bubanja.

Na takmičenju je nastupilo oko 70 atletičara iz atletskih klubova Podgorički maraton, Budućnost, Sparta, Zeta 2012, Rudar, Lovćen, Nikšić, Sanja, Mornar , Jedinstvo i Lim. Takođe, u rekreativnim trkama nastupilo je preko 30 rekreativaca iz Crne Gore i Rusije.

Share.

About Author

Leave A Reply