PET PEHARA ZA BERANSKE PROSVJETARE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prosvjetni radnici iz Berana vratili su se sa nedavno održanih Sportsko – rekreativnih igara prosvjetnih radnika Crne Gore – Tara 2019. sa pet pehara, što je, kako ističu, veliki uspjeh. Na igrama su u više sportskih disciplina nastupili prosvjetni radnici iz svih crnogorskih gradova, a ekipa Berana ekipno je zauzela treće mjesto u generalnom plasmanu.

“Na XII susretima prosvjetnih radnika na Tari okupilo se 474 prosvjetna radnika iz Crne Gore, a među njima je bilo i pedesetak kolega iz Berana. Njih 28 je preko sindikata predstavljalo našu opštinu u sportskim nadmetanjima, a pošto je zainteresovanost bila velika, ostali su na Taru došli putem samofinansiranja radi druženja”, kazala je Mira Bojović, profesorka maternjeg jezika i književnosti i članica OO i GO Sindikata prosvjete.

Bojović je istakla da se na ovim tradicionalnim igrama kolege ne dijele po školama, već svaki grad nastupa kao jedna ekipa, što je i ove godine bio slučaj.

“Nadmetali smo se u odbojci, košarci, fudbalu, nadvlačenju konopca, kuglanju… U nadvlačenju konopca naša ekipa bila je prva, a u fudbalu, košarci, malom fudbalu i kuglanju zauzeli smo treće mjesto. Opština Berane je ove godine bila sponzor naše ekipe i obezbijedila majice za sve učesnike na igrama, a Sekretarijat za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO obezbijedio je opremu za fudbalski tim”, kazala je Bojović.

Ona je napomenula da je ovo  bila prilika da, pored nadmetanja u brojnim sportskim disciplinama, prosvjetni radnici iz čitave Crne Gore razmijene profesionalna iskustva, a okupljanje na Tari članovi GO  Sindikata prosvjete iskoristili su da održe sastanak na kom su usvojeni važni zaključci, koji se, između ostalog, tiču  najavljenog povećanja zarada prosvjetnim radnicima u visini od 10%.

Mirka Dević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply