PET DECENIJA ČASOPISA „TOKOVI“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Časopis „Tokovi“ ove godine obilježava značajan jubilej – 50 godina od izlaska prvog broja.

U želji da se na skroman način, ali ponosno, obilježi ova jubilarna godišnjica služenja nauci i ljudima, u izdanju JU Centar za kulturu štampan je novi broj Tokova – časopisa za naučna, književna i društvena pitanja.

U uvodnoj riječi redakcije Tokova kaže se:

„Vrijeme se ne pamti po dužini , već po tragovima u njemu. Punih 50 godina Tokovi su utiskivali svoje tragove i trajali pod polimskim nebom. Sa svojim utemeljenim naučno – književnim izrazom, žuborili su Tokovi i čuli se nadaleko.

Tokovi su riznica i zalog, ljetopis i panorama, hronika i luča, svjetionik. U lepezi sličnih časopisa, Tokovi su su se odavno izborili za „svoje ja“, za ono postojano „univerzalno sopstvo“.

Ogroman je niz onih koji su boravili i isijavali u Tokovima. Svi oni su kroz svoje naučno – stvaralačke pečate uzdizali i Tokove do zavidnih visina – do onog plavog kruga koji je na naslovnoj strani časopisa i to od prvog broja. Crnjanski je u beskrajno plavom krugu utkao zvijezdu, a polimski kraj svoje Tokove.

Beranskim Tokovima – svitnom slovu sa Lima koje su blagonaklono prigrlile i daljine neka je srećan jubilej i trajanje“.

Časopis “Tokovi” se može preuzeti u prostorijama Centra za kulturu i u Narodnoj biblioteci „Dr Radovan Lalić“ svakog radnog dana od 07 do 15 časova. Časopis je u PDF formatu dostupan na sajtu Centra za kulturu www.centarzakulturuberane.com

Share.

About Author

Leave A Reply