OTVORENA REKONSTRUISANA TRIBINA GRADSKOG STADIONA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rekonstruisanu istočnu tribinu fudbalskog stadiona danas su svečano otvorili predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević, na ceremoniji svečanog otvaranja, kazao je da je Fudbalski savez od ulaska u međunarodne fudbalske organizacije, FIFA-u i UEFA-u 2006. godine, bio odlučan i istrajan u politici unaprjeđenja fudbalske infrastrukture širom zemlje, pri čemu su prva ulaganja bila usmjerena ka sjeveru Crne Gore.

“Do sada smo ulagali u Rožajama, Plavu, Mojkovcu, Kolašinu i Pljevljima, da bi najveću investiciju imali upravo u Beranama. U realizaciju ovog projekta uložili smo 1,1 milion eura, dok smo nekoliko godina ranije u izgradnju pomoćnih terena investirali 350 hiljada eura”, podsjetio je Savićević.

On je istakao da će zahvaljujući sadašnjoj i prethodnoj vlasti, koje su prave fudbalske vlasti, i ubuduće biti ulaganja, jer je Berane zbog svog geografskog položaja, pravi fudbalski centar sjevera Crne Gore.

“Nadam se da trenutni rezultati fudbalera Berana neće pokolebati fudbalske entuzijaste da i dalje rade na razvoju fudbala i izuzetno mi je drago što vidim ovoliki broj dječaka i djevojčica koji se bave fudbalom. Vjerujem da fudbal u Beranama ima budućnost”, rekao je Savićević.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić zahvalio se čelnicima FSCG na velikoj pomoći u realizaciji projekta rekonstrukcije istočne tribine Gradskog stadiona i istakao da su stvorene realne mogućnosti da beranska djeca još više zavole fudbal.

”Današnji dan je prilika da sa ovog mjesta pošaljemo poruku da će sjever Crne Gore i naše Berane biti centar sportskih dešavanja, ne samo na domaćem nego i na međunarodnom planu. Ovim činom, takođe, šaljemo poruku da najljepša sporedna stvar na svijetu stanuje i na ovim prostorima i da postoje realne mogućnosti da se sa ove moderno izgrađene tribine Gradskog stadiona divimo ljepotama nekih novih majstora fudbala. Istovremeno, otvaramo realne mogućnosti da beranska djeca sa još većim žarom zavole fudbalsku bubamaru”, rekao je on.

Predsjednik Šćekić još jednom je izrazio spremnost gradskih vlasti za nova ulaganja u unaprjeđenje sportske infrastrukture u gradu.

”Prije dvije godine smo hrabro ušli u realizaciju ovog projekta, za koji su skeptici govorili da je uzaludan. Da nije tako i da je vrijedno truda i novca pokazujemo danas kada je investicija od 1,7 miliona eura uspješno privedena namjeni. Nećemo se zaustaviti na ovome, nego ćemo u narednoj fazi postaviti reflektore. Tender za ovu vrijednu investiciju trajaće do kraja godine, a očekujem da već od proljeća u večernjem terminu uživamo u majstorijama nekih novih Savićevića, Mijatovića i svih onih fudbalera koji su proslavili našu zemlju i grad Berane”, kazao je Šćekić.

On je ponovio stav da Berane, na radost svih ljubitelja sporta, postaje pravi sportski centar sjevera zemlje.

“Danas nastavljamo sa sportskim infrastrukturnim pobjedama i usuđujem se iskazati spremnost da zajedno sa našim prijateljima iz Fudbalskog saveza i Ministartsva nastavimo ovu predivnu sportsku priču. Kada ovo kažem imam u vidu zapadnu tribinu, za koju je raspisan tender za izgradu projekta. Kao što smo 2016. godine smjelo ušli u ovaj projekat tako i sada očekujem da ćemo, uz pomoć iskrenih zaljubljenika u sport, za koju godinu izgradnjom zapadne tribine zaokružiti ovu prelijepu sportsku priču”, rekao je predsjednik Opštine Berane.

Šćekić je najavio da će na prvoj sjednici Skupštine opštine, predsjenik FSCG Dejan Savićević i generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac biti predloženi za počasne građane Berana.

Rekonstruisna tribina ima kapacitet od 5.000 sjedećih mjesta. Ispod tribine su svlačionice za timove i sudije, delegatska prostorija, prostorija za anti-doping kontrolu, sala za medije, ekonomat, vešeraj, prostorija za mehanizaciju.

Tribina, koja je potpuno natkirivena, ima i prostor za rad predstavnika medija i svečanu ložu koja je, shodno klimatskim prilikama na sjeveru zemlje, u zatvorenom prostoru.

Fudbalski savez u realizaciji projekta učestovao je sa 1,1 milion eura, što je 70% ukupne investicije. Preostale troškove rekonstrukcije i opremanja istočne tribine Gradskog stadiona finansirala je Opština Berane. 

Nakon ceremonije svečanog otvaranja rekonstruisane istočne tribine na Gradskom stadionu snage su, u okviru 10. kola Druge lige Crne Gore, odmjerili Berane i Igalo. Utakmica je završena rezultatom 0:2.

Foto: Sportski centar / Radio Berane

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply