OSNOVCI “OPREMLJENI” KAO PROFESIONALCI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Učenici nekoliko osnovnih škola nastupiće na narednim lokalnim, regionalnim i državnim školskim sportskim takmičenjima u novoj sportskoj opremi, koju im je donirala Opština Berane – Sekretarijat za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO.

Osnovne škole „Vuk Karadžić“, „Vukašin Radunović“, „Radomir Mitrović“, „Polica“ i „Vladislav Rajko Korać“ dobile su komplete opreme, koji se sastoje od po 13 dresova i isto toliko šortseva.

Ovom donacijom nastavljena je akcija dijeljenja sportske opreme, koju su prije toga dobili učenici srednjih škola, pojedine mjesne zajednice i sindikati, kojima je resorni sekretarijat donirao i sportske rekvizite.

Sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Goran Folić, naglasio je da lokalna uprava poseban akcenat stavlja na razvoj školskog sporta, jer je on baza iz koje dolaze vrhunski sportisti i da na taj način žele da promovišu zdrave stilove života kod učenika.

“Takmičenja koja organizuju Opština Berane i Ministarstvo sporta i mladih odlična su prilika da mladi ljudi pokažu znanje i umijeće iz raznih sportskih disciplina. Na tim takmičenjima će učenici škola, koje su dobile opremu, nastupiti u jednoobraznim sportskim garniturama, specifičnih boja za određenu školsku ustanovu”, kazao je resorni sekretar.

Folić je pozvao predstavnike OŠ „Lubnice“, OŠ „ Vukajlo Kukalj“ i OŠ „Donja Ržanica“ da podnesu zahtjeve sekretarijatu, na čijem je čelu, kako bi i učenici ovih seoskih škola, kroz donaciju Opštine, dobili sportsku opremu.

On je najavio da će u narednom periodu nastaviti sa donacijama za škole i mjesne zajednice u vidu sportskog inventara, prateće opreme i rekvizita.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply