Osnaživanjem do karijernog razvoja mladih žena na sjeveru Crne Gore

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Osnaži.Me je nacionalni projekat koji ima za cilj da mladim ženama na sjeveru Crne Gore omogući priliku da prepoznaju svoje vrijednosti i sopstveni potencijal, kroz segment formalne i neformalne edukacije, osnažujući ih u kreiranju novih poslovnih i preduzetničkih prilika.

Nacionalni projekat Osnaži.Me pokrenuo je Omladinski klub Berane pod pokroviteljstvom Coca-Cola Fondacije i uz podršku Ministarstva sporta i mladih Republike Crne Gore, kao i opštine Berane, Pljevlja, Mojkovac, Plav i Bijelo Polje.

Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore godinama unazad pruža kontinuiranu podršku inicijativama i projektima koji doprinose osnaživanju mladih.

„Veliko je zadovoljstvo vidjeti mlade ljude okupljene oko projekta Osnaži.Me kako svojim radom i trudom rade na kontinuiranoj motivaciji mladih žena da prepoznaju svoj potencijal i svoju snagu, aktivno doprinoseći društvenim promjenama“, izjavila je Danijela Vujošević, samostalna savjetnica u Direktoratu za mlade Ministarstva sporta i mladih Crne Gore na konferenciji za medije.

 Projekat osnaži.Me predstavljen je na prvoj online konferenciji na kojoj se učesnicima obratila zamjenica sekretara u Sekretarijatu za sport, kulturu,omladinu i saradnju sa NVO opštine Berane, Jelena Božović.

„Tema osnaživanja mladih žena je naročito bitna poznajući prilike na sjeveru. Stoga, Osnaži.Me predstavlja jedan zaista važan projekat ne samo za Berane, već i za cijeli region“, kazala je ona.

Kao pokrovitelj ovog projekta, IzCoca-Cola Fondacije kazal su da je osnaživanje žena je tema koja je od izuzetnog značaja za Coca-Cola Sistem i da pružaju kontinuiranu podršku ženskom profesionalnom osnaživanju na sjeveru Crne Gore.

„Žene su globalno prepoznate kao nosioci promjena, kao stubovi društva, ali i biznisa. Uprkos svemu, statistike pokazuju da je jedan od ključnih izazova sa kojima se žene i dalje suočavaju ekonomska zavisnost i nezaposlenost“, istakao je Nikola Tripković, Coca-Cola HBC Crna Gora ovom prilikom i dodao: „Radujemo se što ćemo kroz ovaj projekat mladim ženama omogućiti da budu dio brojnih programa edukacije koji su planirani tokom ove godine u okviru projekta Osnaži.Me i što ćemo kroz razne segmente pružiti mogućnost daljem kreiranju profesionalnog razvoja mladih žena na sjeveru Crne Gore. Osnaživanjem žena u zajednici jačamo zajednicu u cjelini.“

Više informacija o projektu možete pronaći na zvaničnom veb sajtu, kao i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i YouTube.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply