ORGANIZOVANO DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U akciji dobrovoljnog davalaštva krvi koja je danas organizovana u Beranama prikupljeno je preko dvadeset jedinica najdragocjenije tečnosti.

Predsjednica Upravnog odbora beranskog Društva dobrovoljnih davalaca krvi Lidija Lekić kazala je da se sve preko deset jedinica krvi u nekoj akciji smatra uspješnim.

“Mi smo izuzetno zadovoljni današnjom akcijom. Obišli su nas i predstavnici resornog sekretarijata iz Opštine Berane i obećali pomoć u prevazilaženju problema, nakon što su nam obijene prostorije” – kazala je Lekić.

Ona je objasnila da Društvo dobrovoljnih davalaca Berane, koje je među najaktivnijim u Crnoj Gori, svake godine organizuje četiri do pet redovnih akcija.

“Onih svakodnevnih i pojedinačnih, u vanrednim situacijama, imamo skoro svakodnevno”, kazala je Lekić.

Stopa dobrovoljnog davalaštva krvi u Beranama je nešto iznad državnog prosjeka koji iznosi 2,8 odsto, a u ovoj asocijaciji ističu da im je cilj dostizanje evropskog prosjeka koji je četiri odsto u odnosu na ukupni broj stanovnika.

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi jedna je od najbrojnijih organizacija u Beranama, sa oko petsto redovnih članova i još toliko onih koji se javljaju po potrebi.

Ova asocijacija je dobitnik nagrade 13. jul, kao najvišeg opštinskog priznanja u Beranama, nagrade, 21. Jul.

U provali prostorija ranije su im uništeni kompletan inventar i ukradena sva priznanja, među kojima i oko trideset pojedinačnih zlatnih plaketa.

“Uprkos tome, kao što ste mogli vidjeti i danas, mi od sopstvenih kuća uspijevamo da organizujemo ovakve akcije. To nije lako, zato smo i apelovali na resorni opštinski sekretarijat da nam pomogne da izađemo iz ovako teške situacije”, rekla je Lekić.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply