OPŠTINA BERANE DONIRALA NKT-u 30 HILJADA EURA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opština Berane je krajem prošlog mjeseca uplatila 30 hiljada eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Vlade Crne Gore, zbog pandemije korona virusa.

Savjetnik u službi predsjednika Opštine, Darko Stojanović, je istakao da je pomenuti iznos uplaćen ”sa naznakom – za jačanje kapaciteta Doma zdravlja „Dr Nika Labović“ i Opšte bolnice u Beranama, ali pod uslovom da u ovom momentu ne postoji neki drugi prioritet za koji je potrebno da se iskoriste donirana sredstva”.

Iz Opštine Berane su podsjetili da je gradonačelnik Dragoslav Šćekić, na trećoj sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, ponudio finansijsku pomoć Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Beranama, u iznosu od 30.000 eura, za nabavku medicinske opreme, za šta najodgovorniji u tim institucijama utvrde da im je najpotrebnije i najhitnije u ovom trenutku zbog aktuelne situcije u zemlji.

“U skladu sa tom odlukom, novac je uplaćen na račun NKT-a. S obzirom da nije objavljeno da je i naša Opština jedan od donatora, a kako je u pitanju novac svih Beranaca, onda smo ovim putem imali obavezu da obavijestimo javnost o tome kako bi bila upoznata”, naglašeno je beranske lokalne uprave.

Share.

About Author

Leave A Reply