OMLADINSKI KLUB POKRENUO SAJT okberane.me

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Omladinski klub Berane nedavno je, u cilju lakše komunikacije sa mladima iz našeg grada, pokrenuo svoj zvanični web sajt www.okberane.me.

Na ovaj način, mladima je omogućeno da budu u toku sa svim aktivnostima omladinskog kluba, ali i da im se pridruže i svojim idejama doprinesu poboljšanju statusa mladih u Beranama.

Iz Omladinskog kluba naglašavaju da će preko web sajta mladi biti informisani o svim aktivnostima koje organizacija sprovodi, a imaće priliku i da se na jednom mjestu informišu o mogućnostima neformalne edukacije i aspektima omladinske politike. Osim informacija o brojnim aktivnostima, na sajtu će se naći i blog na kom će biti dijeljene priče vezane za mlade, njihovo volontiranje, aktivizam i liderstvo.

„Omladinski klub osnovan je sa ciljem da pružimo mladima u Beranama alternativu, odnosno mogućnost da budu aktivni u lokalnoj zajednici i na taj način mijenjaju sve ono čime zapravo nisu zadovoljni. Mladi se konstantno žale na trenutnu situaciju u Beranama, kako nemaju priliku da negdje putuju i učestvuju u nečemu i tako stvaraju aktivnosti specijalno za njih. To je nas pokrenulo da osnujemo Omladinski klub kao NVO i na taj način okupljamo mlade da zajedničkim snagama doprinesemo razvoju lokalne zajednice“, ističe Milena Aković, članica Omladinskog kluba.

Ona je podsjetila da Omladinski klub svakog mjeseca organizuje edukativne radionice koje su potpuno besplatne i koje mladima mogu biti korisne, kako u njihovom trenutnom razvoju, tako i kasnije kada budu nastavili školovanje na nekom od fakulteta.

„Mladi ljudi iz Berana mogu nam se pridružiti u našem radu tako što će posjetiti naše prostorije na Stadionu malih sportova u Beranama i popuniti formular. Sajt koji smo pokrenuli omogućava mladima da se informišu o našim aktivnostima, a mogu nas pratiti i putem društvenih mreža koje su danas jako popularne“, kaže Aković.

Pored brojnih radionica i projekata koje nude mladima, Omladinski klub u Beranama nedavno je, uz podršku Centra za edukaciju mladih, našim mlađim sugrađanima ponudio mogućnost dobijanja Evropske omladinske kartice. Radi se o benefit kartici za mlade koja nudi preko 100 popusta u Crnoj Gori i preko 60 000 popusta u cijeloj Evropi.

„Evropska omladinska kartica namijenjena je mladima od 13 do 29 godina, sa posebnim fokusom na mlade koji pripadaju Romskoj populaciji i osobe sa invaliditetom. Kartica je dio Evropske omladinske asocijacije, koja je pokrenuta 1987. godine u Briselu. Od tada ona konstantno raste, a njena glavna ideja je promocija omladinske mobilnosti i aktivizma“, naglašava Aković.

Mirka Dević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply