Omaž Ivanu S. Raičeviću u Amfiteatru gimnazije Panto Mališić

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Društvo prijatelja Berana i prijatelji Ivana Raičevića ( 1960-2009 ) dugogodišnjeg istaknutog društveno-političkog radnika, bivšeg ministra trgovine u Vladi Crne Gore, sjutra će u Amfiteatru gimnazije „Panto Mališić“, sa početkom u 12 časova upriličiti program (omaž) povodom 10 godina od njegove smrti.

Tom prilikom o liku i djelu pokojnog Ivana Raičevića govoriće Željko Rutović, Božidar Šundić, Draško Došljak, Dragan Mitov Đurović, Safet Muković, Mišo Korać i Željko Golubović, a u prigodnom programu u znak pomena i sjećanja na pokojnog Ivana Raičevića svoje stihove govoriće Ana Janković, Braho Adrović i Velimir Ralević.

Inače, Ivan S.Raičević, poslije srednje škole kao jedan od najboljih učenika beranske gimnazije sa uspjehom je završio Ekonomski fakultet u Podgorici, ali kao stipendista Opštine Berane vratio se u svoj rodni grad i započeo radnu karijeru u tadašnjoj lokalnoj upravi za čiju se biografiju vežu mnoge napredne ideje, jer se radilo o vrsnom ekonomisti, pa prve savremene biznis inicijative ne samo u Beranama, već i u Crnoj Gori vežu se za njegovo ime.

Nakon višestranačkih izbora, aprila 2001. godine izabran je za ministra trgovine u Vladi tadađnjeg premijera Filipa Vujanovića, da bi po završetku mandata bio finansijski direktor Moneta, a kasnije i član borda Montenegro Bonusa, a bio je i glavni i odgovorni urednik časopisa „Tokovi“, časopisa za naučna, književna i društvena pitanja.

Čitav svoj radni vijek ipak je vezao za Berane koje mu je uvijek bilo na srcu, utkao dio sebe u njegov razvoj i dao nemjerljiv doprinos kulturnom i svakom drugom razvoju Polimskog kraja i Berana.

Izvor: cdm.me

Share.

About Author

Leave A Reply