OFK “KIKINDA” NE ZABORAVLJA KAPITENA PEĐU ĐUKIĆA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Naš sugrađanin Peđa Đukić, na poziv uprave OFK „Kikinda“ boravio je u gradu na sjeveru Banata gdje i danas pamte njegove igre u dresu jednog od najstarijih klubova u Srbiji i nekadašnjoj Jugoslaviji.

Tom prilikom, uručeno mu je priznanje i brojni pokloni u znak pažnje i uvažavanja, jer je bio jedini kapiten OFK „Kikinda“, a da nije iz tog vojvođanskog okruga.

“Velika mi je čast što sam bio jedini kapiten kluba koji je dolazio iz Crne Gore, jer niko nikada od 1909. do 2021. godine, nije nosio traku a da je van vojvođanskih okvira”, kazao je Đukić.

Njega i njegovu porodicu dočekao je nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije i legendarni fudbaler Mladen Krstajić, koji je između ostalih nosio i dres ovog kluba.

Peđa Đukić je za OFK “Kikinda” igrao od 1998. do 2002. godine i kapitensku traku je nosio u jednoj sezoni. Sada je delegat na utakmicama Telekom prve fudbalske lige Crne Gore.

OFK „Kikinda“, osnovan je 1909. godine i takmičio se u Prvoj i Drugoj saveznoj ligi Jugoslavije, a najveći uspjeh je ostvario igrajući polufinale Kupa Jugoslavije protiv Dinama iz Zagreba.  

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply