OFK “BERANE” NA “VALTER KUPU”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pioniri Omladinskog fudbalskog kluba „Berane“ moći će da napreduju, steknu nova fudbalska znanja, iskustva i vještine, na Međunarodnom turniru za mlađe uzraste “Valter kup” koji će, od danas do 7. aprila, biti održan u Sarajevu.

Trener ove selekcije Marko Lalević kazao je da je “Valter kup”, jedan od najvećih turnira na prostoru bivše Jugoslavije i Balkana.

“Na turniru učestvuju sve velike ekipe sa naših prostora, kao i velikani Milan, Inter, Roma i ostali. U našoj grupi su fudbalski klubovi Slovačko, Sarajevo, Olimpija i Triglav. Imena protivnika govore koliko je turnir značajan za nas, a pogotovo za djecu. Uz pomoć Fudbalskog saveza Crne Gore, sponzora, prijatelja kluba i roditelja uspjeli smo da sakupimo potrebna sredstva i danas ćemo krenuti za Sarajevo”, istakao je on.

Lalević, za turnir u Sarajevu ne računa na šest igrača zbog povreda i obaveza u reprezentaciji. Povređeni su Radomir Jelić, Vasilije Osmajlić i Danilo Dević, dok su Matija Maresenić, Luka Bubanja i Edin Babačić na kampu reprezentacije.

“U kojem god sastavu da pođemo, ekipe sa kojima ćemo igrati, dosta su ozbiljni protivnici. Ovi turniri nam trebaju da bi mogli da napredujemo, na njima se pojavljuju bolji protivnici od nas, tako možemo da učimo, uočimo mane i zajedno napredujemo i usavršavamo, kao i ispravimo greške koje se vide, tek u velikim utakmicama”, dodao je trener Lalević.

On je istakao da su ih povrede pratile tokom cijele sezone, i da u jednom trenutku nijesu računali na šest – sedam igrača.

“Kada se većina igrača oporavila i u vrijeme održavanja turnira, selektor reprezentacije pozvao je tri igrača koji su nosioci naše igre. Zamolio sam selektora da ih pusti barem jedan dan ranije, kako bi sa nama krenuli na turnir, ali on je kazao da su naši momci okosnica reprezentacije. Zadovoljan sam njegovim odgovorom i sve u Beranama treba da raduje što imamo takve igrače, koji su bitni za pioniorsku reprezentaciju Crne Gore”, rekao je Lalević.

Strateg OFK „Berane“ naglasio je da je U-15 generacija, u kojoj nastupaju dječaci rođeni 2004. i 2005. godine, jedna od najtalentovanih generacija u istoriji kluba.

„Sve što radimo, radimo planski. Prethodne dvije sezone osvojili smo duplu krunu na sjeveru. Prošle godine smo igrali dva finala za prvaka države i osvajača Kupa, dok smo pretprošle igrali za osvajača Kupa CG. Ove godine planiramo da napravimo korak više. Prvi dio sezone završili smo na prvom mjestu sa istim brojem bodova kao i Berane, samo što smo mi imali bolju gol razliku. Berane je u prošlom kolu imalo kiks, tako da smo se mi odvojili na dva boda i mislim da će se voditi velika borba do posljednjeg kola, kada će biti odigran veliki derbi koji će odlučiti prvaka naše regije“, kazao je on.

Lalević je konstatovao da su kroz iskustva sa završnih turnira, vidjeli da teško mogu parirati ekipi Budućnosti, ako se oslone samo na djecu iz njihovog kluba.

„Razlog tome je što nemamo „čiste“ generacije djece, kao Budućnost koja ih selektira iz cijele države. Mi njihov koncept treba da primijenimo i da OFK „Berane“, sada i u narednim godinama, bude reprezentacija sjevera Crne Gore. Krenuli smo to da ostvarujemo, doveli smo dva odlična igrača iz rožajskog Ibra, Meda Jukovića i Rijada Bralića, koji su nam okosnica ekipe. U zimskoj pauzi doveli smo golmana i dvojicu dječaka iz Mojkovca sa kojima smo podigli nivo kvaliteta ekipe“, naveo je on.

OFK Berane će, u utorak, odmah nakon povratka iz Sarajeva, igrati polufinale Kupa sjeverne regije sa ekipom bjelopoljskog Borca.

„Mislim da tu nećemo imati problema, jer smo ih u prethodnom kolu prvenstva dobili rezultatom 14:0. Finale ćemo igrati sa Sjevernom zvijezdom iz Bijelog Polja i mislim da ćemo titulom u Kupu, izboriti učešće na državnom nivou. U prvenstvu smo u drugom dijelu sezone odigrali dvije utakmice u kojima smo ubjedljivo trijumfovali. U jednoj smo slavili 13:1, a drugoj 14:0. Mi u takvom ambijentu i sa protivnicima na sjeveru, osim pionirske ekipe FK “Berane” koja je izuzetna, ne možemo da napredujemo, tako da je turnir u Sarajevu značajan za nas“, zaključio je Lalević.

Organizator međunarodnog turnira u glavnom gradu Bosne i Hercegovine je Škola fudbala “Valter”.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply