Održana panel diskusija o održivom razvoju i zelenoj ekonomiji

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

NVO „Sjeverna zemlja“ je održala panel diskusiju u Petnjici, pod nazivom „Kako do održivog razvoja i zelene ekonomije na sjeveru Crne Gore?“.

Kako je uvođenje koncepta zelene ekonomije od izuzetnog značaja za Crnu Goru, ovim događajem smo željeli približiti zaintersovanim stranama pojmove zelene ekonomije i zelenog preduzetništva. 

Učesnici panela su bili predstavnici ruralnih organizacija, Opštine Petnjica, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja – Agro biznis centra u Petnjici i poljoprivrednici. 

Kako lokalne samouprave nemaju dovoljno kapaciteta za posao koji ih očekuje u pregovaračkom procesu koji se odnosi na poglavlje 11 – Poljoprivreda i ruralni razvoj, ali ni znanja u oblasti zelene ekonomije, organizacijom panela smo pružili mogućnost da se čuje glas iz same zajednice, i identifikuju prisutni problemi ali i rješenja za njih.

Smatramo da smo kroz neposredan dijalog uspostavili jaču saradnju između nadležnih lokalnih i državnih organa i civilnog sektora/građana, te poljoprivrednika u ovoj opštini.

Panel je održan kroz projekat NAGE – Networking and Advocacy for Green Economy (Umrežavanje i zagovaranje za zelenu ekonomiju), koji je odobren i finansiran od strane Evropske Unije, u okviru programa Civilno društvo i mediji 2016-2017, a koji sprovodi Mreža za ruralni razvoj Crne Gore, u saradnji sa mrežama za ruralni razvoj Sjeverne Makedonije, Srbije, Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Share.

About Author

Leave A Reply