ODRŽAN OKRUGLI STO NA TEMU „MLADI I ŽIVOTNA SREDINA“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Preduzetničkom kutku Gimnazije „Panto Mališić“ održan je Okrugli sto na temu „Mladi i životna sredina“, koji je organizovala NVO „Sjeverna zemlja“.

U radu okruglog stola, na kojem je razgovarano o uspostavljanju dijaloga sa mladima, kao i mehanizama za razvoj i podršku omladinskom aktivizmu na lokalnom i regionalnom nivou, sa naglaskom na životnu sredinu, učestvovali su predstavnici lokalne samouprave, Zoran Vesković i Marijeta Mojašević, iz Kancelarije za mlade, Mervana Hadrović iz Arhus centra u Beranama, profesori Gimnazije, Sanja Čukić Vešović i Marko Radojević, te veliki broj mladih.

Foto: NVO “Sjeverna zemlja”

„Cilj ovog okruglog stola bio je nalaženje modela koji bi omogućio veću participaciju mladih u procesu donošenja lokalnih i državnih politika. Nakon interaktivne diskusije moglo se zaključiti da će naš grad i država u narednom periodu dobiti veliki broj mladih eko aktivista, a nadamo se i veliki broj eko lidera“, kazao je direktor NVO „Sjeverna zemlja“ Marinko Barjaktarović.

Ova aktivnost je realizovana kroz projekat „Mala škola eko liderstva“ koji je podržan od strane Ministarstva sporta, sredstvima za 2018. godinu.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply