ODBORNICI PODRŽALI ULAZAK INOSTRANOG KAPITALA U FK “BERANE”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Odbornici lokalnog parlamenta, na sjednici koju je po hitnom postupku sazvao predsjednik Skupštine opštine Novica Obradović, većinom glasova usvojili su Predlog Odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje ugovora o sponzorstvu i upravljanju fudbalskim klubom Berane, koja je jedina bila na dnevnom redu ove sjednice.

“Svjesni da je danas u sportu finansijski momenat krucijalno važan, prihvatili smo ponudu firme “Niagara Sports Company”, vlasnika Andy Bare, svjetski poznatog fudbalskog menadžera i sačinili Predlog ugovora koji se danas našao pred odbornicima“, kazao je izvjestilac  potpredsjednik Opštine Berane, Damjan Ćulafić.

On je dodao da je ugovorom definisano da je zajedničko finansijsko ulaganje Opštine i sponzora u Drugoj fudbalskoj ligi minimum 150.000 eura godišnje, a u Prvoj ligi 200.000 eura, uz dotacije FSCG, čiji iznos zavisi od ranga takmičenja.

“Mišljenja smo da će to biti dovoljno da klub bude standardan prvoligaš. Opština će godišnje izdvajati 75.000 eura, i to će biti naše jedino ulaganje. Sva nedostajuća sredstva do minimalno utvrđenog iznosa obezbijediće sponzor, pri čemu je jedna od ugovorni odredaba da sponzor u klub neće uložiti ni euro manje od Opštine”, rekao je Ćulafić i istakao da će ugovor biti potpisan na pet godina sa mogućnošću produženja, a sadrži i raskidne uslove i klauzule, što Opštini Berane daje sigurnost i otklanja bojazni da pred sobom imaju nepravičan ugovor.

Potpredsjednik Ćulafić, istakao je da je lokalna uprava prvi put u istoriji posegnula za jednim ovakvim oblikom privatno-javnog partnerskog odnosa sa firmom zainteresovanom za ulaganje u jedan od dva sportska kluba u našem gradu čiji je osnivač Opština Berane.

“FK Berane je simbol fudbala u Beranama, odnosno sportski kolektiv koji kroz različite nazive i oblike funkcionisanja ove godine navršava 102 godine postojanja. Okolnost da za građane Berana fudbalski klub predstavlja jedan od brendova sa epitetom tradicije, kao i činjenica da posljednjih decenija FK ima vrlo skromne takmičarske rezultate, obavezuju novo opštinsko rukovodstvo, da koristeći pruženu priliku, uloži svoj napor i otvori vrata kluba za ulaganje inostranog kapitala”.

Ćulafić je kazao da je cilj da se svim selekcijama kluba obezbijede još bolji uslovi, finansijski podrži stručni kadar i kadrovski ojača klub, uprava obnovi i diverzifikuje i da se gledanost utakmica omasovi, posebno kroz planirani cilj da FK “Berane” bude stabilni prvoligaš.

Podsjećamo da je sjednica koja je u Velikoj sali opštine počela u deset časova, na insistiranje odbornika DPS-a prekinuta i nastavljena u 11 i 30, u Centru za kulturu.

Do prekida je došlo nakon što su odbornici DPS-a sugerisali predsjedniku skupštine da obezbijedi uslove u kojima će se u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama, nastaviti rad, obzirom da je u posljednje vrijeme, kako su kazali, pogoršana epidemiološka situacija u našoj državi.

Snežana Milić, Andrija Turčinović

Share.

About Author

Leave A Reply