ODBOJKA: DRUGO MJESTO ZA OŠ “VUK KARADŽIĆ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ekipa Osnovne škole „Vuk Karadžić“ osvojila je drugo mjesto na završnom turniru Kupa u odbojci za učenice šestog i sedmog razreda. Prvo mjesto pripalo je OŠ “Mrkojevići” iz Bara, a treće OŠ “Maksim Gorki” iz Podgorice.

Beranke su bile bolje od vršnjakinja iz OŠ „Maksim Gorki“ (2:1), dok su poražene u meču protiv ekipe OŠ „Mrkojevići“ (2:1). Ovaj kup za odbojkašice tog uzrasta, koji je danas održan u Hali sportova, organizovalo je Ministarstvo sporta i mladih.

Predsjednik opštine Berane, Dragoslav Šćekić, podsjetio da je Berane oduvijek bilo i ostalo rasadnik talenata i centar sporta, kojem se sa pravom divila bivša Jugoslavija, a sada Crna Gora.

Dragoslav Šćekić / Foto: Opština Berane

„Mjesto na kojem se danas nalazimo potvrda je naše privrženosti da zajedno sa resornim Ministarstvom, omogućimo što bolje i ljepše uslove za postizanje vrhunskih rezultata. Ova moderna hala sportova i ulaganja u gradski stadion potvrđuju našu riješenost da Berane vratimo na staze uspjeha i pobjeda. I nećemo se na tome zaustaviti“, naglasio je on.

Šćekić vjeruje da je školski sport izuzetno bitan i predstavlja osnovu za budućnost našeg sporta.

„Uključivanje djece u sportske aktivnosti šalje poruku, ne samo sportskog duha, nego i zdravog načina života, što je u današnjim vremenima, osnov za opstanak i očuvanje zdrave porodice“, dodao je on, ističući da je današnji završni turnira Kup sistema u odbojci prilika da se pošalju poruke ljubavi, zajedništva i druženja.

Predsjednik opštine Berane je naglasio da je prisustvo prvih ljudi u odbojci, fudbalu i košarci, kao i prijatelja u liku sponzora, garant  da ovakvi i slični projekti imaju svijetlu budućnost, koja će iznjedriti nove sportske bisere i zvijezde.

Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, kazao je da ga raduje što se ovogodišnje finale dječijeg kupa održalo u Beranama, čime se potvrđuje  da Ministarstvo vodi računa o ravnopravnoj regionalnoj zastupljenosti.

Nikola Janović / Foto: Opština Berane

“Nakon novih sportskih infrastrukturnih projekata koje je Vlada realizovala u ovom gradu, Berane je grad sporta, kao što mu i priliči, uz brzinu Lima i snagu Smiljevice”, istakao je on.

Janović je poručio da je zadovoljan što Kup u odbojci polako postaje kontinuitet, te što je ove godine primjetno veći broj djece nego prošle.

,,Naša ideja o školskom sportu raste zajedno sa našim malim sportistima. Sport jeste vrsta igre, a igra pripada djeci. Stoga smo u Ministarstvu sporta i mladih prepoznali da školski sport mora biti njegovan i promovisan, i da razvijajući sport razvijamo takmičarski duh i budimo ono najbolje u djeci.“ rekao je Janović.

Na ceremoniji je, Jovana Vujošević, ispred Ministarstva sporta i mladih,  uručila lopte učesnicima turnira, dok je direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić”, Vukadin Božović, koja je bila domaćin ovog takmičenja, uručio prigodne poklone ministru Nikoli Janoviću, direktoru Sportskog centra Berane Darku Bubanji i predstavnicima osnovnih škola “Mrkojevići” i “Maksim Gorki”. Takođe, ministar Janović je uručio plakete partnerima u ovom projektu: predsjedniku Odbojkaškog saveza Crne Gore, Cvetku Pajkoviću, predsjedniku Rukometnog saveza Crne Gore, Petru Kapisodi, predstavniku Fudbalskog saveza Crne Gore, Vojislavu Došljaku, direktoru preduzeća Monteput, Jonuzu Mujeviću, izvršnom direktoru Aerodroma Crne Gore, Danilu Orlandiću i izvršnoj direktorici Mikrofinansijske institucije Monte Credit, Svetlani Roganović. Takmičenju je prisustvovao i predsjednik Školskog sportskog saveza Budimir Vukićević.

Ovaj događaj, koji Ministarstvo sporta i mladih već drugu godinu organizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, izazvao je veliku pažnju publike, koja je do posljednjeg mjesta ispunila tribine Hale sportova i napravila pravu sportsku atmosferu. 

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply