Od naredne sedmice upis u vrtić

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Upis u vrtić za narednu školsku godinu početi 24. maja tekuće godine i planirano je da traje do 15. juna 2023. godine.

“Procedura je identična kao i proteklih godina. Kako bi se izbjegle gužve, roditelji djece koja se po prvi put upisuju u našu Ustanovu ili su bila ispisana tokom školske 2021/2022. godine moći će da podnesu prijavu za upis elektronskim putem, na web adresi www.upisi.edu.me E-upis u vrtiće obavlja se na istoj adresi kao i upis u osnovne škole i roditelji će to moći da obave bez čekanja u redovima i dolaska u ustanovu” saopšteno je iz beranskog vrtića.

Procedura upisa je jednostavna, unošenjem matičnog broja djeteta, automatski se iz sistema povlače potrebni podaci o djetetu.

“Djeca koja su prethodne godine pohađala programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja smatraće se upisanom u novoj školskoj godini.Roditelji koji nemaju internet pristup ili imaju komplikacije pri izvršenju e-upisa, isti će moći obaviti u okviru naše Ustanove. Poželjno bi bilo da uz sebe imate neki lični dokument djeteta.I ove školske godine, polazeći od svih blagodeti ranog učenja, naglasak je na povećanju pravednosti i pristupačnosti sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja svakom djetetu, te usklađivanju obuhvata mališana i prostornih kapaciteta naših objekata, a sve u cilju optimizacije uslova za sveobuhvatni rast i razvoj” dodaju oni.

Na temelju iskazanog interesovanja iz prethodnih godina iz ove predškolske ustanove apeluju na roditelje da ispoštuju naznačene rokove za trajanje upisa u školskoj 2023/24. godini.

” Pri sklapanju grupa vodićemo se propisanim kriterijumima, te o toku upisa pravovremeno i koncizno informisati resorno Ministarstvo prosvjete. Još jedna napomena-pratite zvanične kanale komuniciranja naše Ustanove kako bi bili u toku sa početkom sklapanja ugovora o međusobnim pravima i obavezama između roditelja i Ustanove, koji su, uz potvrdu o podobnosti djeteta za boravak u vrtiću (koju izdaje Vaš izabrani ljekar za dijete-pedijatar) neophodni za pohađanje naših vaspitnih jedinica i u nastupajućoj školskoj godini” kažu iz vrtića “Radmila Nedić”.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply