Od danas besplatan ulaz u nacionalne parkove

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ulaz u nacionalne parkove od danas je besplatan za građane Crne Gore.

Građani će do kraja godine biti u prilici da bez plaćanja naknade za ulazak u nacionalne parkove, posjećuju Durmitor, Biogradsku goru, Lovćen, Skadarsko jezero i Prokletije.

Godišnje ulaznice kupljene u toku ove godine, kojima se omogućava neograničen broj posjeta svim nacionalnim parkovima, važiće i u narednoj.

Odlukom koju je usvojila Vlada, osim oslobađanja plaćanja naknade za ulazak u nacionalne parkove, za 50 odsto umanjuju se naknade za upotrebu plovila na jezerima, kao i splavarenje rijekom Tarom.

Nacionalni parkovi Crne Gore su predjeli izuzetnih prirodnih vrijednosti koji predstavljaju staništa za brojne rijetke i zaštićene biljne i životinjske vrste.

Turistička ponuda nacionalnih parkova zasniva se na aktivnom boravku posjetilaca u prirodi.

U sklopu ponude svakog parka nalaze se centri za posjetioce, u kojima se mogu dobiti informacije o prirodnim i kulturnim vrijednostima parka i njegovoj turističkoj ponudi.

Osim raftinga rijekom Tarom, tu su i pješačke, edukativne, tematske i biciklističke staze, zatim krstarenje Skadarskim jezerom, kajakarenje i vožnja drvenim čamcima na Crnom, Biogradskom i Skadarskom jezeru, posmatranje ptica, dječija igrališta, sportsko-rekreativni ribolov, posjeta Hridskom jezeru u NP Prokletije.

Izvor-rtcg

Share.

About Author

Leave A Reply