OBRADOVIĆ I PAUNOVIĆ NA FIFA LISTI SUDIJA ZA 2021. GODINU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Crnu Goru će u 2021. godini na FIFA listi predstavljati jedanaest sudija, od kojih su dva arbitra iz Berana – Nikoleta Obradović i Marjan Paunović.

Odradović je od 2018. godine na listi pomoćnih sudija za žene, dok je Paunović tri godine zaredom na listi internacionalnih pomoćnih sudija.

Nikoleta Obradović je za naš portal kazala da joj to što se nalazi na listi sudija krovne fudbalske organizacije mnogo znači, jer voli fudbal i poziv kojim se bavi.

Ona posjeduje FIFA značku, a na nacionalnom nivou je u drugoj kategoriji i sudi utakmice omladinaca, kadeta, Prve lige za žene i Druge fudbalske lige Crne Gore.

Jedina je žena sudija u Crnoj Gori i dijelila je pravdu na brojnim utakmicama, za koje kaže da je svaka na svoj način posebna. Istakla je suđenje finala prvog Kupa Crne Gore za žene u kojem su se sastali “Ekonomist” i “Mladost”, kada je ženski fudbal kod nas bio u povoju i to joj je bio poseban događaj.

Marjan Paunović, koji se sudijskim poslom bavi već 15 godina, naglasio je da je FIFA sudija najveće zvanje za djelioca pravde u fudbalskom svijetu. Sudio je više međunarodnih utakmica, od kojih i jedan kvalifikacioni meč za Ligu šampiona između Kluža i Malmea.

On je sudija u Prvoj fudbalskoj ligi Crne Gore i u Elit je grupi pomoćnih sudija u našoj državi. U svojoj karijeri sudio je sve derbije cnogorskog fudbala.

Na listi glavnih sudija iz Crne Gore nalaze se Nikola Dabanović, Milovan Milačić i Mileta Šćepanović, dok se na listi pomoćnika nalaze Milutin Đukić, Srđan Jovanović, Nikola Radulović, Vladan Todorović, Marjan Paunović i Aleksandar Đikanović, dok je Nikoleta Obradović na listi pomoćnih sudija za žene.  

Internacionalni futsal sudija tokom 2021. godine biće Dražen Vukčević.

Andrija Turčinović

Share.

About Author

Leave A Reply