NOVO BRAKOČEVIĆ “UKRADENI KORACI”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na godišnjicu NATO bombardovanja Murine autor Novo Brakočević objavio je instumental posvećen nedužno stradalim civilima, među kojima je, u tom malom gradu, bilo troje djece.

“Instrumental je posvećen  svim žrtvama bombardovanja i agresije, uništenim životima i sudbinama. Posebno djeci, kojih je u svim državama  SRJ koje su bile bombardovane bilo puno, a kojoj su ukradeni koraci” kazao je on.

U bombardovanju  Murtine 1999. godine poginuli su tri učenika OŠ „Petar Dedović“: Miroslav Knežević, Olivera Maksimović i Julijana Brudar, radnik škole Vukić Vuletić,penzioner Manojlo Komatina i domaćica Milka Kočanović.

“Moja generacija umjesto maturske šetnje morala da se krije u podrumima što za generaciju punu duha i zraka u oku nije bilo porazavajuće . Niko od nas u tim danima nije ni slutio kakav će biti ishod bombardovanja, koliko nevinih civila i koliko djece će stradali” objasnio je Brakočević.

Pored komponovanja, Novo, se bavi aranžerskim i producentskim poslom, a najznačajniji angažmani bili su za pjevača Pera Devića i kolektiv ” Luka Berane”.

Novo Brakočević nastupa u brojnim lokalima u našem gradu kao i širom Crne Gore.

 

Share.

About Author

Leave A Reply