NOVI REKORD ZA MARSENIĆA, SEDAM MEDALJA ZA AK “LIM”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Atletičar beranskog Lima, Ognjen Marsenić, postavio je državni rekord na Pojedinačnom prvenstvu Crne Gore za pionire i pionirke u Baru, dok su članovi tog kluba osvojili sedam medalja – od čega četiri zlata i tri srebra.

Iako pionir, Marsenić je trku na 60 metara istrčao za sedam sekundi i 20 stotinki i tim rezultatom postavio novi rekord u uzrastu mlađih juniora.

Među pionirkama Lima, najuspješna je bila Maša Bubanja, koja se okitila sa tri zlatne medalje i to u trkama na 60, 100 i 80 metara sa preponama, dok je srebrna bila u troskoku.

Nevena Dobrašinović, osvojila je zlato u troskoku, a srebro u skoku u dalj.

Dobar rezultat u konkurenciji pionira postigao je njihov klupski drug Petar Vešović, kojem je pripalo drugo mjesto u troskoku.

Državni rekord u bacanju diska za pionirke (800gr) sa rezultatom 30,19 metara postavila je Vesna Kljajević iz mojkovačke Tare.

Na ovom prvenstvu nastupilo je preko 160 atletičara iz 12 atletskih klubova (Mornar, Sanja, Tempo, Jedinstvo, Lim, Orion, Rudar, Tara, Draževina, Lovćen, Podgorica i Nikšić).

Organizator Pojedinačnog prvenstva Crne Gore za pionire i pionirke je Atletski savez Crne Gore, a pokrovitelj Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply