NOVI BICIKL ZA NOVE IZAZOVE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šesnaestogodišnji Beranac Danilo Luković, momak je čiji je cijeli život biciklizam. Kao dječak počeo je da vozi bicikl, da bi se kasnije ta dječačka ljubav pretvorila u način života. U narednim godinama počeo je da vozi rekreativne ture širom naše države, Srbije i Albanije, na kojima je dnevno prelazio po 200 kilometara.

Nakon toga se Danilo, koga krasi takmičarski duh i koji se čvrsto drži parole „Nikad ne odustajem“, zainteresovao za MTB – profesionalni biciklizam. Počeo je sa edukovanjem i posebnim treninzima, a u planu mu je da nastavi sa daljim usavršavanjem u oblasti ovog ekstremnog sporta.

Član je MFR (Mountain focus racing) “Tempo” iz Bijelog Polja, koji je jedan od boljih klubova u Crnoj Gori, a prije toga je vozio za bjelopoljski “Ciclomont”.

Za dvije i po godine bavljenja mountain bike-om(planinskim biciklizmom), Danilo smatra da se dobro pokazao, i nada se da će ako nastavi sa ovakvim tempom napretka dobri rezultati sigurno doći. Učestvovao je na takmičenjima u Crnoj Gori i osvojio je drugo mjesto. U planu je učešče na Maratonu „Kopaonik 2020“, kao i na dva takmičenjenja u našoj zemlji, od kojih je jedno XC4.

„Na Kopaonik idem da pokažem svoju snagu, a cilj mi je da uđem u top 5. U punom sam trenažnom procesu, svaki dan ide trčanje i biciklizam. Dnevno prelazim 80 kilometara vožnje šumskim putevima i pretrčim sedam kilometara. Ovo takmičenje je značajno za mene, jer će na njemu nastupiti biciklisti iz devet država“, kazao je za portal Radio Berana Danilo Luković.

Od januara naredne godine posjedovaće licencu Svjetske biciklističke unije. Za 2021. godinu će na osnovu kalendara biciklističkih trka u Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj osmisliti program učešća na takmičenjima.

Kako bi učestvovao na mnogim takmičenjima i postizao što bolje rezultate, Danila je podržala Opština Berane i Sekretarijat za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO. Ovaj put su mu pružili finansijsku pomoć kako bi kupio takmičarski bicikl RDR 29 Pro, koji je namijenjen za RNDB (planinski biciklizam).

„Zahvaljujem se Opštini i Sekretarijatu na podršci i računam na njihovu pomoć u narednom periodu, pošto su spremni da podrže mlade i talentovane sportiste“, zaključio je Danilo.  

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply