Niskobudžetni iPhone stiže u martu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Apple je zvanično spreman da se vrati na tržište jeftinih telefona nakon pauze od četiri godine. Ta kompanija planira da započne proizvodnju niskobudžetnog iPhone-a u februaru, ali će novi model zvanično predstaviti u martu ove godine.

Apple se na to tržište vraća poslije duže pauze. Prethodni pristupačni model koji je ta kompanija napravila bio je iPhone SE koji je koštao samo 399 dolara.

U septembru prošle godine japanski finansijski dnevnik Nikkei objavio je da će novi iPhone imati većinu komponenti identičnih standardnim iPhone modelima, ali da će imati jeftiniji LCD ekran, kako bi cijena uređaja mogla da bude pristupačna, a on mogao da nađe svoje mjesto na niskobudžetnom tržištu.

Apple se odlučio na ovaj korak da bi pridobio potrošače koji koriste telefone drugih kompanija, prije svih kineskog Huaweija.

Prodaja iPhone-a u četvrtom kvartalu 2019. godine opala je za deset odsto, što otprilike iznosi oko 33 milijarde dolara, dok je u kvartalu prije njega takođe opala za 12 odsto, prenosi CNET. Zvaničnici Apple-a se nisu oglasili povodom ovih informacija.

Izvor: Telegraf

Share.

About Author

Leave A Reply