NEKI NOVI KLINCI POSADILI LIPU (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio. I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad” stihovi su nedavno preminulog kantautora Đorđa Balaševića, u čiju čast su učenici Srednje stručne škole simbolično posadili drvo.

Inicijativa za sađenje lipe u školskom dvorištu potekla je od profesora Mehdije Bata Adrovića.

“Izgubili smo jedno veliko ime. Đola možda nismo poznavali lično, ali je kroz svoje stihove dopirao do onog najdubljeg u nama i činilo se kao da on veoma dobro poznaje sve nas. Nadam se da će ispod ove lipe neki novi klinci još dugo govoriti njegove stihove”, kazao je on.

“Odlučili smo da u dvorištu naše škole posadimo sadnicu lipe, koja će u nama kao i u budućim generacijama buditi lijepa sjećanja i uspomene na Đorđevo stvaralaštvo i na to kakva je on ličnost bio. Nadam se da će se i u buduće uz “Jednom su sadili lipu” i ostale stihove Đorđa Balaševića uživati i sa radošću slušati, jer je Đorđe svakako osoba koja je za sobom ostavio neizbrisiv trag”, kazala je Inera Latić, predsjednica đačkog parlamenta te škole.

Legendarni muzičar, preminuo je u petak, 19. februara od posledica upale pluća, a sahranjen je juče na Gradskom groblju u Novom Sadu u krugu porodice i najbližih.

U mnogim gradovima u regionu i Crnoj Gori građani su se okupljali i palili svijeće u znak sjećanja na preminulog muzičara Đorđa Balaševića, pjevajući njegove pjesme.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply