NASTAVLJAJU SE DANI ŠAHA – BERANE 2022, TOKOM VIKENDA DVA TURNIRA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tokom vikenda u našem gradu biće odigrana dva šahovska turnira, u okviru manifestacije “Dani šaha – Berane 2022”.

Tako će sjutra, 6. avgusta, sa početkom u 11 časova, u holu OŠ “Radomir Mitrović”, biti održan Memorijalni turnir u čast preminulih istaknutih beranskih šahista i šahovskih radnika.

Pravo nastupa na turniru imaju svi igrači iz zemlje i inostranstva, a strani igrači mogu nastupiti samo ako imaju otvoren FIDE ID broj.

Turnir se igra po švajcarskom sistemu, u devet kola. Tempo igre je deset minuta po igraču uz bonifikaciju od pet sekundi za svaki odigrani potez. Za takmičenje važe Pravila igre FIDE uz Aneks za ubrzani šah kao i pravilnici ŠSCG.

Pobjednik dobija pehar, a tri prvoplasirana igrača medalje. Nagradni fond iznosi 400 eura i raspoređen je na šest redovnih i dvije specijalne nagrade.

Prijava za takmičenje iznosi pet eura po igraču, i traje do 6. avgusta, u devet časova.

U nedjelju, 7. avgusta, u OŠ “Radomir Mitrović”, biće odigrano Otvoreno brzopotezno prvenstvo Berana.

Prvenstvo se igra po švajcarskom sistemu, u devet kola. Tempo igre je tri minuta po igraču uz bonifikaciju od dvije sekundi za svaki odigrani potez.

Dani šaha biće nastavljeni u septembru, kada će biti održano Prvenstvo Berana za mlađe kategorije.

Manifestaciju “Dani šaha – Berane 2022”, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i Opštine Berane, u saradnji sa Šahovskim savezom Crne Gore, organizuju šahovski klubovi “Berane” i “Gambit”.

Share.

About Author

Leave A Reply