NASTASIJA ZOGOVIĆ, ĐAK GENERACIJE U MUZIČKOJ ŠKOLI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prvi put u Školi za osnovno muzičko obrazovanje u Beranama, ove godine je izabran đak generacije. To laskavo priznanje za školsku 2019/20. godinu pripalo je Nastasiji Zogović, koja je pohađala violinu u klasi profesorice Dragane Popović.

Izbor za najboljeg učenika bio je organizovan tako što su nastavnici instrumenta predlagali svoje učenike i na osnovu bodovne liste odlučeno je da đak generacije bude Nastasija.

Ona je bila odličan učenik i tokom školovanja osvojila je veliki broj nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima kao solista, ali i kao član kamernih sastava od kojih se izdvajaju: druga nagrada na Međunarodnom takmičenju u Bečeju 2017. (disciplina- solo violina), druga nagrada na Državnom takmičenju u Herceg Novom 2018. (disciplina- solo violina), prva nagrada na Državnom takmičenju u Podgorici 2019. (disciplina- kamerna muzika), drugo mjesto na Međunarodnom takmičenju u Beogradu 2019. (disciplina- kamerna muzika) i prvo mjesto na Školskom takmičenju 2020. (disciplina- solo violina).

Iz Muzičke škole su sa ponosom istakli da je tokom cijelog školovanja kod Nastasije bio prisutan kontinuitet u radu i da je to što živi 40 kilometara od škole nije spriječilo da redovno pohađa nastavu iz svih predmeta. Prema njihovim riječima, isto tako, uvijek se rado odazivala na svaku vannastavnu aktivnost (koncertnog tipa ili nastupa na kulturnim manifestacijama). Osim toga, u protekle dvije godine bila je dobitnik nagrade Ministarstva prosvjete Crne Gore “Za odličan 5”.

Ova talentovana i nagrađivana violinistkinja marljivo se sprema za prijemni ispit za upis u srednju muzičku školu gdje želi da nastavi svoje muzičko obrazovanje, a iz škole koju je do nedavno pohađala poželjeli su joj puno sreće i uspjeha u daljem školovanju.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply