NAGRAĐENI POBJEDNICI LITERARNOG KONKURSA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pobjednica ovogodišnjeg Literarnog konkursa na temu „Imam li hrabrosti da sanjam“ je Darinka Račić, učenica Gimnazije „Panto Mališić“. Drugo mjesto pripalo je Andriji Dragoviću, iz iste škole, dok je treća bila Staša Sekulić, učenica SSŠ „Vukadin Vukadinović“.

Po ocjeni žirija, koji su činili Sanja Raković, profesorka književnosti i bibliotekarka u OŠ „Radomir Mitrović“, Vesna Babović i Velimir Ralević, članovi kolektiva Centra za kulturu, među deset najboljih učesnika konkursa našli su se Janko Babović, Marija Folić i Iva Dubak (Srednja mješovita škola Andrijevica), Marija Ćurčić ( SSŠ „Vukadin Vukadinović“), kao i Jovana Rmuš (Gimnazija „Panto Mališić“) i Andrea Gojković (SMŠ „Dr Branko Zogović).

Svim nagrađenim učenicima, pored diploma uručene su knjige i članske karte biblioteke.

Tri najbolja rada biće objavljeni u sljedećem broju časopisa „Tokovi“ čiji je izdavač JU Centar za kulturu Berane. Ova ustanova i Narodna biblioteka „Dr Radovan Lalić“ organizatori su Literarnog konkursa i književne večeri koju je vodila Marija Iritano, bibliotekarka.

 Kao gosti programa nastupili su Ilan Skenderović, Iskra Bošković i Hena Krasnić, učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

Share.

About Author

Leave A Reply