NAGRAĐENI NAJBOLJI LITERARNI RADOVI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prvo mjesto na literarnom konkursu “Velika djela stvaraju veliki ljudi” pripalo je Milici Maslovarić, učenici Gimnazije „Panto Mališić”. Irvin Dizdarević iz SMŠ „Dr Branko Zogović“ osvojio je drugo mjesto, dok je treće zauzela Nađa Marijanović, učenica Srednje mješovite škole iz Andrijevice.

Njima je na književnoj večeri, koja je održana u Polimskom muzeju, pored knjiga i diploma, uručena i novčana nagrada.

Nagrađeni su i Adelisa Ljuca iz Srednje stručne škole, Jelena Šekularac, Mihajlo Jokić i Milena Radičević, učenici SSŠ „Vukadin Vukadinović“, Andrijana Maslar iz Gimnazije „Panto Mališić“, kao i Milica Bojović i Anastasija Stanić, učenice Srednje mješovite škole iz Andrijevice.

Tom prilikom pročitano je deset najboljih radova koje je odabrao stručni žiri, u sastavu Sonja Savić, Velimir Ralević i Damjan Ćulafić.

Obrazlažući odluku žirija, Damjan Ćulafić pohvalio je trud učenika srednjih škola i njihovih mentora, naglašavajući da su oni, sa takvim pristupom literaturi i životu, nova nada društvu.

Kako je najavila bibliotekarka Marija Iritano tri nagrađena rada biće objavljena u časopisu „Tokovi“, čiji je izdavač JU Centar za kulturu.

U muzičkom dijelu programa nastupila je Natalija Djačenko, profesorica klavira, kao i Ivona Pajković i Elena Stijović, učenice Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Berana.

Pravo učešća na konkursu imali su učenici srednjih škola iz Berana i Andrijevice.

Share.

About Author

Leave A Reply