NAGRAĐENI MLADI EKOREPORTERI IZ BERANA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Učenici Srednje medicinske škole „Dr Branko Zogović“, Emir IdrizovićBenjamin Mahmutović, osvojili su prvu nagradu na konkursu ”Mladi ekoreporteri”, koji je uoči Dana planete Zemlje, završen proglašenjem najboljih učenika.

Njihov rad „Kraljice biodiverziteta – naša sigurnost za zdravlje“ bio je najbolji među jedanaest selektovanih ekoloških članaka.  

Među osnovcima, učeniku OŠ “Vuk Karadžić”, Balši Šćekiću, pripala je prva nagrada za ekološku fotografiju nazvanu “Plašt”.

U kategoriji foto priče biodiverziteta i predjela, treće mjesto je osvojila Isidora Radojević, učenica OŠ “Radomir Mitrović”, koja se predstavila foto pričom “Beskrajno čista, takva će nam život dati“.

Pohvalama su nagrađeni sljedeći beranski osnovci – Dani Kočan i Deni Luković (OŠ Radomir Mitrović), Stefana Labović, Andrea Bubanja i Uroš Raičević (OŠ Vuk Karadžić).

Konkurs “Mladi ekoreporteri”, po petnaesti put je organizovala NVO „EKOM”, u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).

Na konkurs je do 15. marta pristiglo 340 radova iz 31 osnovne i 15 srednjih škola. Na pripremi je radilo oko 350 učenika i pomagalo 57 profesora mentora.

Nakon selekcije, u konkurenciji za plasman bilo je 108 radova i to: 36 članaka, 40 fotografija, 22 fotopriče i deset video klipova.

Odabrane radove je tokom aprila vrednovao petnaestočlani nacionalni žiri i odabrao najbolje u šest tematskih i dvije starosne kategorije – srednjoškolci i osnovci.   

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply