“NA NAMA DA OČUVAMO VRIJEDNOSTI KOJE SU UTKALI NAJUGLEDNIJI VASOJEVIĆI”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. jula – Dana Opštine Berane rukovodstvu i građanima Berana. Kazao je da je uvjeren da je na temelju započetih i planiranih infrastrukturnih, turističkih i drugih privrednih projekata, pred građanima Berana izvjesno dogledna bolja budućnost.

“Proslavom dana Opštine, s ponosom se prisjećamo građana ovog kraja koji su u narodnooslobodilačkoj borbi dokazali svoju privrženost crnogorskoj slobodarskoj tradiciji, kao i multietničnosti i multikonfesionalnosti koje u Crnoj Gori baštinimo vjekovima. Na tim istorijskim temeljima, obnovili smo nezavisnost Crne Gore, učinili je punopravnom članicom NATO saveza i državom kandidatom najbližom članstvu u EU”, kazao je Đukanović.

Na nama i dolazećim generacijama je, dodaje predsjednik Crne Gore, da očuvamo izuzetne vrijednosti utkane u crnogorsko biće, koje su od vajkada njegovali najugledniji žitelji Vasojevića, doprinoseći time dobru i napretku svog kraja i svoje države.

“Uvjeren sam da je na temelju započetih i planiranih infrastrukturnih, turističkih i drugih privrednih projekata, pred građanima Berana izvjesno dogledna bolja budućnost. Nadam se da će lokalna uprava imati odgovoran odnos prema raspoloživim resursima, čemu će odgovarajuću podršku pružiti Vlada i drugi državni organi u cilju ostvarivanja ključnih razvojnih prioriteta.  Još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave”, poručio je on.

Share.

About Author

Leave A Reply