MREŽA CARITASA DONIRALA MEDICINSKU OPREMU ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U BERANAMA, PLAVU I GUSINJU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mreža Caritasa u Crnoj Gori donirala je vrijednu medicinsku opremu Opštoj bolnici u Beranama i Zdravstvenoj stanici u Gusinju kao i Domu zdravlja Plav, saopštili su iz te organizacije.

Ukupna vrijednost donirane opreme Opštoj bolnici Berane iznosila je 12.206 eura, a Zdravstvenom centru u Gusinju i Domu zdravlja u Plavu 4.566 eura.

Donirana oprema sastojala se od EKG aparata, infuzionih pumpi, laringoskopa, pulsnih oximetara, kao i beskontaktnih termometara, kako bi se pacijentima omogućilo bolje i kvalitetnije liječenje u ove dvije ustanove.

“Caritasova mreža u Crnoj Gori, koju čine Caritas Crne Gore, Caritas Barske nadbiskupije i Caritas Kotorske biskupije, u okviru svojih humanitarnih aktivnosti realizuju projekat „Unapređenje javnog zdravlja i smanjenje rizika od pandemije COVID 19 kroz nabavku medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Crnoj Gori“. Projekat ima za cilj da pruži podršku zdravstvenom sistemu u Crnoj Gori u borbi protiv COVID 19 pandemije kroz donaciju medicinske opreme zdravstvenim centrima u Crnoj Gori. Vrijednost projekta je oko 60.000 eura, a donatori su njemačke karitativne organizacije Renovabis i BEGECA”, objasnio je direktor Caritasa Crne Gore Marko Đelović.

Kako je naveo, s obzirom da je pandemija COVID 19 uticala na zdravstveni sistem u smislu opterećenja kapaciteta i manjka opreme, Caritasov tim je sproveo istraživanje o potrebnoj medicinskoj opremi u Covid centrima u Crnoj Gori, na osnovu kojeg je projektom i nabavljena gore pomenuta medicinska oprema.

“U narednom periodu mreža Caritasa u Crnoj Gori distribuiraće dalje preostalu medicinsku opremu”, zaključuje se u saopštenju, koje prenosi portal CDM.

Share.

About Author

Leave A Reply