MOSI: BRONZA ZA ŠAHISTE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na 56. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI), koje se održavaju u Sokocu, šahisti Berana, u konkurenciji 11 ekipa, osvojili su bronzanu medalju.

Ekipa u sastavu Vojislav Ivanović, Slavko Petrović, Ilija – Kile Ivanović, Željko Obadović, Aleksandar Cimbaljević i Ivan Radić sakupila je sedam bodova iz pet kola. Isti broj bodova imaju i drugoplasirana Pljevlja, dok je Požega prvak sa osam poena.

Beranci su savladali Kolašin (5:1) i Bijelo Polje (3,5:2,5), poraženi su od Priboja (4:2), remizirali su sa Požegom (3:3), a u jednom kolu slavili su bez borbe, jer je žrijeb tako odredio.

„Izuzetno smo zadovoljni trećim mjestom. Postigli smo više nego što smo očekivali, jer su učestovale jake ekipe, koje imaju bolji rejting od nas. Igrali smo izuzetno dobro i borbeno, i uz malo sportske sreće uspjeli smo da osvojimo bronzu. U Solac smo došli sa vrlo dobrim, ne najjačim timom. Vladan Anđić i Rade Bulat nijesu mogli da dođu, ali momci iz ŠK „Berane“ i „Gambit“ bili su izuzetni borbeni i njihovo odsustvo se nije odsjetilo“, kazao je kapiten ekipe Berana, Željko Obadović.

Turnir u šahu igrao se po švajcarskom sistemu u pet kola. Pored Berana i pomenutih ekipa takmičili su se još Bajina Bašta, Mojkovac, Nova Varoš, Rogatica i Sokolac.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply