MOSI: BERANCI OSVOJILI 13 MEDALJA, NAJBOLJI U STRELJAŠTVU I FUTSALU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na 56. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama MOSI “Sokolac 2019″ takmičari iz Berana osvojili su 13 medalja – šest zlatnih, pet srebrnih i dvije bronzane, u pet različitih sportova.

Sa najviše medalja su se okitili strijelci, koji su osvojili četiri zlata i dva srebra. Skor atletičara je jedna zlatna i dvije srebrne medalje. Futsaleri su šampioni igara, dok su stonoteniseri/ke osvojili srebro i bronzu. Šahisti su bronzani, a jedini bez osvojene medalje takmičenje su završili rukometaši, koji su bili četvrti.

U Sokocu se tokom pet takmičarskih dana, preko 2000 sportista, iz 27 opština i gradova sa tromeđe Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine nadmetalo, u 12 takmičarskih disciplina.

Sveukupni pobjenik igara je domaćin – Sokolac, a u muškoj konkurenciji, u generalnom plasmanu, Berane je bilo treće sa 575 bodova. Prvoplasirani je Sokolac sa 914 bodova, dok su Pljevlja na drugom mjestu sa 697 bodova.

Prvu medalju i to najsjajniju za Berane osvojila je streljašica Svetislavka – Beba Đurašković, koja je u disciplini vazdušna puška pogodila 185 krugova. Svetislavka je sa sugrađankama Bebom Dabetić i Nikolinom Božović zauzela prvo mjesto ekipno.

Beranke su još jednom potvrdile da su apsolutne vladarke MOSI, nastavivši petogodišnju dominaciju na ovom međuopštinskom takmičenju.

Foto: Facebook

Četvrtu godinu zaredom beranski strijelci osvojili su duplu krunu na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI). Miljan Dević, Nemanja Obradović i Miloš Božović, ekipno su osvojili prvo mjesto i postavili novi ekipni rekord igara od 552 kruga.

Naši mladi strijelci bili su i više nego uspješni u pojedinačnoj konkurenciji. Olimpijac, Miljan Dević osvojio je zlatnu medalju, Miloš Božović bio je srebrni, dok je branilac titule i vlasnik pojedinačnog rekorda MOSI, Nemanja Obradović zauzeo peto mjesto.

Futsaleri Berana šampioni su 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara „Sokolac 2019“. Oni su u crnogorskom finalu bili bolji od Pljevalja, rezultatom 2:1.

U utakmici za titulu šampiona naši momci su prikazali mnogo bolju igri u odnosu na rivala i slavili golovima Đura Milanovića i Vojislava – Voja Bojovića, koji je najbolji strijelac turnira sa osam pogodaka.

Berane je posljednji put bilo šampion prije 15 godina, a ovu prestižnu titulu našem gradu donijeli su Igor Asanović, Miloš Radunović, Nemanja Novović, Ivan Asanović, Vojislav Bojović, Lazar Ćulafić, Đuro Milanović, Miljan Lutovac, Nikola Ćojbašić, Bojan Jokanović i Rajko Dabetić.

Filip Ištvanović, okitio se zlatom u trci na 100 metara, dok je Marija Živković, bila srebrna na 400 metara.

Filip, koji je dvostruki šampion atletskog mitinga u Beranama, 100 metara je istrčao za 10,93 sekundi, što mu je drugi najbolji rezultat u karijeri.

Marija Živković, po šesti put je učestvovala na MOSI i do sada je osvojila pet medalja.

Talentovani atletičar, Ognjen Marsenić, na 56. MOSI “Sokolac 2019”, postavio je novi pionirski državni rekord Crne Gore u trci na 200 metara, koji sada iznosi 23,49 sekundi.

Petnaestogodišnji Marsenić je za 63 stotinke popravio prethodni rekord star skoro 20 godina.

Nastupe vrijedne medalja na 56. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama – MOSI “Sokolac 2019” imali su i stonoteniseri i stonoteniserke Berana.

U muškoj konkurenciji srebro su osvojili Irfan Čekić, Bojan Cubović, Nikola Dobrašinović i Veljko Đurković. Oni su u grupi maksimalnim rezultatom, bez izgubljenog seta, savladali Priboj, Sokolac i Čajniče.

U razigravanju za plasman od prvog do trećeg mjesta pobijelili su Foču sa (4:0), a pretrpjeli tijesan poraz od Bijelog Polja (4:3).

Ženska ekipa u sastavu Saša Vuletić, Suzana Milošević, Jovana Račić, Martina Ostojić i Marija Guberinić, okitila se bronzanom medaljom.

Beranke su trijumfovale u grupi protiv Priboja (4:0), dok su poražene od Foče sa 4:1. One su u susretu za treće mjesto slavile protiv Nove Varoši (4:1).

Šahisti Berana, u konkurenciji 11 ekipa, osvojili su bronzanu medalju.

Ekipa u sastavu Vojislav Ivanović, Slavko Petrović, Ilija – Kile Ivanović, Željko Obadović, Aleksandar Cimbaljević i Ivan Radić sakupila je sedam bodova iz pet kola.

Foto: Facebook

Berane u rukometu osvojilo je četvrto mjesto zabilježivši četiri pobjede i samo jedan poraz.

Beranci su u grupi bili bolji od od Požege (29:21) i Sokoca (24:19), a poraženi su od Prijepolja (13:8). U razigravanju za četvrto mjesto savladali su Bijelo Polje (30:22) i Pljevlja, službenim rezultatom 10:0.

PARA MOSI

Beranac Milan Đinović, osvojio je srebrnu medalju na “Para MOSI”. Ovo je šesta medalja za beranske strijelce na najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji na Balkanu.

Đinović je zauzeo drugo mjesto sa ukupnim rezultatom 168 krugova.

Milan Đinović

Borislav – Boro Anđić, osvojio je srebrnu medalju u bacanju kugle na Para MOSI „Sokolac 2019“. On je do pobjedničkog postolja došao hicem od 11,88 metara.

Foto: Borislav Anđić
Foto: Borislav Anđić

Bogat zabavni program pratio je ovogodišnje održavanje 56. MOSI “Sokolac 2019”. Tokom četiri noći mnogobrojnu publiku u gradu u srcu Romanije zabavljali su Peđa Medenica, Dženan Lončarević, Aco Pejović i Aleksandra Prijović.

Naredne Međuopštinske omladinske sportske igre biće održane u Novoj Varoši.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply