MLADI UČILI O LAŽNIM VIJESTIMA I ETIČKOM NOVINARSTVU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mladi iz Berana imali su priliku da kroz edukativne radionice na temu „Lažne vijesti i etičko novinarstvo“ saznaju nešto više o načinima manipulacije, kreiranju i prepoznavanju lažnih vijesti, kao i o profesionalnim novinarskim principima, ali i primjerima kršenja novinarske etike.

“U okviru projekata Bavimo se etikom i lažnim vijestima koji sprovodimo u saradnji sa crnogorskom informativnom agencijom MINA i NVO NOMEN održali smo radionicu za mlade iz Berana u cilju poboljšanja nivoa medijske pismenosti. Pored radionice, danas smo u glavnoj gradskoj ulici dijelili flajere da bi što veći broj ljudi informisali kako da prepoznaju lažne vijesti” kazala je Kristina Ćetković.

Radionica u Beranama održana u saradnji sa Sekretarijatom za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO, a sa polaznicima su radile Bojana Laković Konatar, asistentkinja na Fakultetu političkih nauka, i Milena Bubanja Obradović, urednica portala Radio Berane, kao i Kristina Ćetković, programska direktorica NVO 35mm.

“Tokom trajanja radionice polaznici su učili o tome šta su lažne vijesti, načinima i alatima za prepoznavanje, primjerima kršenja novinarske etike, kako da ne budu konzumenti lažnih vijesti, kao i to kako da ih ne šire dalje. Planiramo da slične aktivnosti organizujemo i u Nikšiću, Kotoru, Podgorici i Bijelom Polju” dodala je Ćetković.

Projekat “Bavimo se etikom i lažnim vijestima” finansiran je od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori u okviru Programa profesionalizacije medija.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply