MLADI SA SJEVERA UČE O PROCESU EU INTEGRACIJA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

NVO “Sjeverna zemlja” započela je realizaciju projekta “Kada znaš, možeš lako do EU”, sprovodeći pripremne aktivnosti u cilju organizacije Akademije EU integracija, za mlade iz dvanaest opština sjevera Crne Gore.

“Cilj nam je da petnaest mladih ljudi sa sjevera stekne nova znanja i vještine u procesu EU integracija – priprema projekata za EU fondove, mobilnost mladih, proces EU integracija, kako bi oni potom imali ulogu promotera ovog procesa. U skladu sa projektom, objavili smo Javni poziv za Akademiju evropskih integracija. Pravo učešća imaju mladi, od 15 do 29 godina, iz omladinskih klubova i asocijacija, srednjoškolci i studenti, predstavnici NVO, mladi političkih partija, predstavnici relevantnih organa lokalne i državne uprave sa teritorije opština Bijelo Polje, Plav, Gusinje, Rožaje, Petnjica, Andrijevica, Kolašin, Žabljak, Šavnik, Mojkovac, Pljevlja i Berane. Predviđeno je da Akademija bude održana krajem marta, da traje dva dana, nakon čega će svi polaznici/ce će dobiti sertifikate”, kazao je izvršni direktor NVO “Sjeverna zemlja” Marinko Barjaktarović.

On je dodao da je, pored navedenog, opšti cilj Projekta da se poveća nivo znanja mladih sa sjevera Crne Gore, kao i osoba sa invaliditetom, o procesu evropskih integracija.

Zainteresovani kandidati, uz prijavu, treba da dostave kratku biografiju i motivaciono pismo, najkasnije do 15. marta, na mejl sjeverna.zemlja@gmail.com.

Share.

About Author

Leave A Reply