Ministarstvo: Neozbiljno najavljivati nova odlaganja školske godine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarstvo prosvjete nema bilo kakvih informacija o novim odlaganjima školske godine i neozbiljno je takve informacije plasirati, pa makar i kao mogućnost, i tako stvarati zabunu, saopšteno je iz tog Vladinog resora. Ističu da će svaka konkretna promjena, kad se i ako se bude desila, a trenutno naznaka za to nema, biti saopštena od strane Ministarstva.

“Takođe, očekivano je i legitimno da svaki građanin ima sopstveno mišljenje na temu organizacije školske godine. Ipak, Ministarstvo odgovara za čitav sistem koji, kako smo naveli, zajedno sa predškolcima broji preko 100.000 djece, pa se svaka odluka donosi tako da bude najbolja moguća za taj sistem. I što je najvažnije, nikad sebi nećemo dozvoliti avanturizam da idemo mimo preciznih preporuka zdravstvenih vlasti”.

Predsjednik podgoričkog Odbora Sindikata prosvjete Slobdan Savović odgovorio je Ministarstvu prosvjete da se ne radi o iznošenju mišljenja, jer bi trebalo da na to, u demokratskoj državi, svi imaju pravo.

“Ukazao sam i ponovo ukazujem na to da treba jasno definisati ulogu Ministarstva, uprava škola i prosvjetnih radnika u cijelom procesu. Moj lični strah je, a u tome nijesam sam, već strahuju i drugi prosvjetni radnici, da Ministarstvo nije do kraja definisalo sve što su goruća pitanja prije početka nastavne godine 1. oktobra. Straha ne bi bilo da je Ministarstvo otklonilo sve nedoumice na vrijeme”, poručio je Savović.

Iz Ministarstva poručuju da prate situaciju zajedno da institucijama i ustanovama iz resora zdravlja. “Razumijemo da svako ima svoje mišljenje na temu, ali isto tako vjerujemo da svoju ličnu i profesionalnu ozbiljnost pokazujemo prije svega tako što iznosimo provjerene informacije i ne unosimo zabunu”, zaključuju iz Ministarstva prosvjete.

Izvor: vijesti.me

Share.

About Author

Leave A Reply