MINISTARSTVO ĆE IZAĆI U SUSRET POLJOPRIVREDNICIMA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će i sada izaći u susret našim poljoprivrednicima jer smo prilikom intervencije prošlog puta prepoznali glavne probleme i otklonili ih, saopšteno je iz tog Vladinog resora. Zato će, kako su kazali, sada još brže i efikasnije odgovoriti izazovima.

“Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa zabrinutošću i pažnjom prati novonastalu situaciju u opštinama koje su pogođene poplavama, usljed kojih je veliki broj poljoprivrednih proizvođača i poljoprivrednog zemljišta ugrožen, čiji su vlasnici pretrpjeli značajne štete”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva poručuju da čvrsto stoje uz građane, kao i sve organe lokalnih samouprava i Vladinih institucija, “uz uvjerenje da u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima u mjeri mogućeg čine sve da pomognu i riješe primarne probleme kako poljoprivrednih proizvođača tako i svih ugroženih građana u Crnoj Gori”.

“Po povlačenju i okončanju elementrane nepogode, Ministarstvo će obrazovati Komisije za procjenu štete, koje će biti na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima. U koordinaciji sa Vladom Crne Gore preduzećemo sve mjere da u najvećoj mogućem obimu pomognemo ugroženim poljoprivrednim proizvođačima i građanima Crne Gore”, kazali su iz Ministarstva.

Share.

About Author

Leave A Reply