MINISTARSTVO PROSVJETE:NE ODGOVARAMO ZA NESPOSOBNOST OPŠTINE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarstvo prosvjete odbacilo je tvrdnje potpredsjednika Opštine Berane Marka Lalevića da su odgovorni za to što djeci na sjeveru nije obezbijeđen prevoz do škole i koji je kao drastičan primjer naveo slučaj đaka prvaka i osnovaca koji pohađaju osnovne škole u beranskim mjesnim centrima Lubnice i Štitari.

U reagovanju, iz Ministarstva su naveli da se radi o nesposobnosti Opštine Berane.
“Nevjerovatno je da svjedočimo tekstu u kome neka opština, u ovom slučaju beranska, koja organizuje prevoz na svojoj teritoriji, javno poziva Ministarstvo da to učini umjesto nje. Ukoliko predstavnici opštine nijesu informisani, obavještavamo ih da je, prema važećim propisima, ona nadležna za organizaciju prevoza, dok Ministarstvo prosvjete participacira u cijeni karte za učenike.

Doduše, vjerujemo da je mala vjerovatnoća da predstavnici Opštine to ne znaju, s obzirom na činjenicu da su nedavno održali sastanak sa prevoznikom, ali nijesu uspjeli postići dogovor. Stoga je veća vjerovatnoća da su, u nemogućnosti da riješe sopstveni problem, pozvali Ministarstvo da ga riješi umjesto njih.

Ministarstvo prosvjete je, iako nije nadležno za organizaciju prevoza, odlučilo da finansira nabavku tridesetak školskih vozila vrijednih skoro dva miliona eura, koja će biti pribavljena ove školske godine.

Ministarstvo prosvjete uvijek preuzima čak i više, a nikako manje odgovornosti nego što mu pripada. Te je zato za opštinu Berane potpuno nesvrshishodno da na ovoj adresi traži spas od svoje nesposobnosti da na svojoj teritoriji organizuje prevoz za mještane.

Ministarstvo prosvjete svoje obaveze uredno izvršava i ono će, kao i do sada, i preko svojih nadležnosti, u komunikaciji sa roditeljima i školama, raditi na tome da najmlađima omogući adekvatne uslove za školovanje”, piše u reagovanju.

Izvor:Vijesti

Share.

About Author

Leave A Reply