MEDICINSKI FAKULTET: ELEKTRONSKI UPIS, PRIJEMNI SAMO ZA MEDICINU I STOMATOLOGIJU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za upis na Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore prijemni ispiti se polažu na programima Medicina i Stomatologija, dok će na ostalim programima za srednjoškolce iz Crne Gore biti dostupan elektronski servis upisa, kroz pilot projekat Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Univerziteta Crne Gore.

Kako ističu na Medicinskom fakultetu, elektronski upis će biti omogućen za programe Farmacija i Primijenjeni studijski program Visoka medicinska škola u Beranama i Primijenjena fizioterapija u Igalu.

Elektronski servis biće dostupan za one srednjoškolce čiji podaci postoje u registru nadležnog ministarstva u Crnoj Gori. U slučaju prijave srednjoškolaca iz insotranstva ili nepotpunih podataka za četiri godine školovanja, kandidati će moći da dostave dokumentaciju studentskoj službi. Kada je riječ o prijemnom ispitu na Medicini i Stomatologiji, srednjoškolci polažu testove iz predmeta Biologija i Hemija, u skladu sa Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije UCG.

Prodekanka za nastavu na ovom fakultetu prof. dr Aleksandra Vuksanović-Božarić savjetuje srednjoškolce da se pripremaju iz udžbenika koje su imali u srednjoj školi, a po modelu oblasti brošure “Zbirka zadataka iz Biologije i Hemije za pripremu prijemnog ispita”, Beograd 2009. god.

“Studiranje na Medicinskom fakultetu predstavlja sinonim učenja i način življenja. Ponosni smo na kandidate koji kao najbolji srednjoškolci biraju Medicinski fakultet. Interesovanje najboljih učenika je reprezent statusa Medicinskog fakulteta u obrazovnom procesu visokoškolskih institucija u Crnoj Gori“, kazala je Vuksanović-Božarić.

Ona ističe da, u skladu sa svjetskim trendovima, Medicinski fakultet UCG savremenim metodologijama kontinuirano unapređuje kvalitet nastavnog procesa, sa ciljem da doktori medicine budu prepoznati po usvojenim znanjima i vještinama baziranim na ishodima učenja uz očuvanje akademskog integriteta, što je podsticajni milje za nauku i istraživanje.

Share.

About Author

Leave A Reply