MARKO LALEVIĆ POTPREDSJEDNIK PZP-a

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na V Izbornoj skupštini Pokreta za promjene, koja je krajem marta održana u Podgorici, potpredsjednik opštine Berane Marko Lalević izabran je za jednog od potpredsjednika ove stranke.

Novi mandat za predsjednika Pokreta za promjene dobio je Nebojša Medojević, za zamjenika je izabran poslanik prof. dr Branko Radulović a osim Lalevića za potpredsjednike su izabrani poslanici doc. dr Branka Bošnjak, Koča Pavlović i mr Veljko Vasiljević. Pored izbora novog rukovodstva, usvojen je i inovirani program Pokreta za promjene pod nazivom Prvo Crna Gora.

Potpredsjednik Pokreta za promjene Marko Lalević istakao je da će vraćanje suvereniteta građanima, direktna demokratija i uspostavljanje društva znanja biti osnovne smjernice budućeg djelovanja Pokreta za promjene.

“Jedna od ključnih novina u programu je zalaganje za izmjenu ustava i uvođenje mehanizma “Direktne demokratije”. To suštinski predstavlja vraćanje suvereniteta svakom građaninu Crne Gore pomoću kojeg bi građani mogli, u skladu sa propisanim procedurama, da na slobodnom referendumu provjeravaju odluke Vlade i zakone koje usvaja Skupština Crne Gore ili odluke na lokalnom nivou. To znači da bi i u toku mandata vlade ili lokalne vlasti, građani mogli kroz ovaj mehanizam da zaustave i opozovu neku štetnu odluku vladajuće većine ne čekajući kraj njihovog mandata. OO PZP Berane će na lokalu nastaviti kao i do sada da bude najveći protivnik povratku DPS-a i njenih satelita na vlast, predano se zalagati za planski razvoj grada, nulti stepen korupcije i otvorenost za sve dobre predloge i namere bilo kog pojedinca ili organizacije. Prvo Berane, bio je i ostao naš glavni moto”, zaključio je Lalević.

Snežana Milić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply