LJEKOVITA PRIRODA: MASLAČAK JAČA ORGANIZAM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Da li ste znali da u slučaju da vam se desi trovanje teškim metalima, treba da uberete maslačak? Prelomite njegovu stabljiku, a zatim iscijedite mlečni sok koji će cvijet ispustiti. Pijte ga po dvije kašičice tri nedjelje i organizam će se oporaviti od toksina.

Maslačak je vrlo ljekovit, pa možete da ga iskoristite u različite svrhe. Tako, na primjer, u slučaju otežanog mokrenja, trebalo bi da pomiješate 30 grama maslačka i 20 grama kukuruzne svile, prelijete sa pola litre ključale vode, poklopite i ostavite da odstoji čak dva sata. Zatim čaj procijedite i pijte ga svaka dva sata po supenu kašiku.

I sušeni žuti cvjetić ima moć. Odličan je kao diuretik, onda kada imate problema sa nagomilavanjem vode i celulitom. Ako želite da se riješite tog problema, skuvajte litar čaja od 30 grama sušenog maslačka, ostavite da odstoji pola sata, procijedite, pa ga ispijajte tokom dana, polako, nikako odjednom.

Ali, ne zaboravite i da je odličan saveznik u borbi za cjelokupno jačanje organizma. U tom slučaju, deset grama suvog lista maslačka potopite u 2,5 dl vode, ostavite da stoji 12 sati, dodajte kašiku meda, pa kuvajte pet minuta. Pijte manju šoljicu ujutru na prazan stomak, a ostatak u gutljajima tokom dana.

Izvor: Novosti

Share.

About Author

Leave A Reply