Lazović: Broj kreveta za sjevernu regiju spreman za scenario pandemije, koji ne očekujemo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“U beranskoj bolnici imamo devet respiratora, što je dovoljno za 400 oboljelih, proporcionalno broju pacijenata koji završe na respiratoru, a to je najteži mogući scenario i ne očekujemo nešto tako”

Šef kriznog medicinskog štaba prof. dr Ranko Lazović kazao je danas u Beranama da su pri kraju izrade privremene bolnice sa 120 postelja u Sportskom centru u toj opštini. On je prilikom posjete beranskoj bolnici poručio da ta ustanova, koja je regionalni centar za novi koronavirus na sjeveru države, raspolaže sa 85 postelja, ali da postoji i dodatni, potencijalni posteljni fond.

Lazović je kazao da je broj kreveta za sjevernu regiju dovoljan za scenario pandemije, koji niti prizivaju, niti očekuju. Rekao je da državni sistem u beranskoj bolnici raspolaže sa sedam intenista, četiri anesteziologa, dva epidemiologa i dva infektologa.

“U beranskoj bolnici imamo devet respiratora, što je dovoljno za 400 oboljelih, proporcionalno broju pacijenata koji završe na respiratoru, a to je najteži mogući scenario i ne očekujemo nešto tako”.

Lazović je kazao da sjeverna regija nije i neće biti zaboravljena ili napuštena i da na isti način tretiraju sve tri regije u državi.

Izvor-vijesti

Share.

About Author

Leave A Reply