“LADICA ĐINĐUVA” IZAZVALA VELIKO INTERESOVANJE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ovogodišnja manifestacija „Ladica đinđuva po trgu prosuta“ ispunila je cilj organizatora da umjetnost izmjeste iz zatvorenog prostora i da umjetničko nadahnuće učesnika okupi sve one koji umjetnost vole i cijene. Dokaz tome je i veliki broj umjetnika koji su se neplanirano pridružili likovnoj koloniji upravo na dan njenog održavanja.

„Danas smo svi imali priliku da svjedočimo nastajanju prelijepih umjetničkih djela čiji su autori Boris Vujović, Filip Radojević, Željko Obradović, Emilija Zečević, Milovan Marić, Branislav Jolić, Ivona Đukić i  kreativni tim predvođen Slobodankom Boričić. A njima su se na naše zadovoljstvo pridružili i Nikola Nedović, Slaviša Đinović, Novo Brakočević, Mira Garčević kao i Sanja i Ado Rugovac” kazala je ispred organizatora Irina Zečević.

Cjelodnevni program nije prekinut ni lošim vremenskim uslovima, Njegošav trg bio udružen dobrom energijom i solidarnošću, pa su slike nastajale u Garage i Štab pubu, Kuća baru i café Bistro-u, a poetski-muzički dio programa preseljen je u Polimski muzej.

Mnogobrojna publika imala je priliku da uživa u stihovima koje su govorili  Darko Jovović, Mirsada Mira Herović, Paola Iritano, Vasko Dragović, Goran Bjelanović. Glumac bjelopoljskog amaterskog pozorišta i gostujući glumac našeg pozorišta Peđa Vukojević predstavio se monologom. Specijalna gošća večeri bila je glumica Jelena Ivanišević Paunović, koja je izvela monolog iz predstave “Carica Jelena”.

“Publika ovdje me uglavnom prepoznaje po ulogama u filmu “Kako je propao rokenrol” i seriji “Ravna Gora”. Ja već godinama živim i radim u Švedskoj, dje se pored glume bavim i producentskim radom. Plublika u Crnoj Gori uskoro će moći da vidi moj novi film, a nadam se da će biti prilike da ga prikažemo i ovdje u Beranama” kazala je ova proslavljena glumica za Radio Berane.

U muzičkom dijelu nastupile su O’ dive bell canto, Gorske oči, Trio muzičke škole i Nikolina Dobrašinović.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply