KUP “SMILJEVICA 2019” POČETKOM MARTA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tradicionalno takmičenje u alpskom skijanju, Kup “Smiljevica 2019”, biće održano 2. i 3. marta na Lokvama.

Na kupu, koji je u kalendaru Skijaškog saveza Crne Gore, a koji organizuje Ski klub “Smiljevica”, očekuje se učešće 60-ak skijaša, iz Crne Gore i Srbije,  koji će se takmičiti u kategorijama mlađi i stariji cicibani i mlađi i stariji pioniri.

Predsjednik Ski kluba “Smiljevica”, Ivan Popović,  kazao je da će se na takmičenju voziti slalom, zbog uslova i konfiguracije staze “Skrivena”.

“Staza je lijepa, skijaši je vole jer je malo zahtjevnija od ostalih na kojima se takmičimo. Ima nagiba i kontra uglova na stazi i od takmičara zahtijeva malo bolje skijaško znanje i iskustvo i na njoj će biti postavljene 32 slalomske kapije”, rekao je Popović.

On je naglasio da će na ovom kupu uključiti mlađe takmičare 2009, 2010. i 2011. godište. Nadu polaže u pionire, prije svega u Janka Prola koji je 2004. godište i najiskusniji je u tom uzrastu.

“Prošle godine Janko je imao dobre  rezultate, a ove sezone je na Žabljaku osvojio dva četvrta mjesta. On je jedan od kandidata za osvajanje medalje na ovom takmičenju”, dodao je on.

Popović se nada da će uz pomoć Skijaškog saveza CG, koji je suorganizator, i Opštine Berane, koja im je do sada uvijek izlazila u susret , zajedničkim snagama organizovati dobro i kvalitetno takmičenje kojim će učesnici i domaćini biti zadovoljni .

“Bitno je da ljudi iz SC “Lokve” vide kako to funkcioniše i da se na taj način nastavi saradnja sa našim klubom i organizacijama koje daju veliki doprinos razvoju ski centra i skijanja u Beranama”, istakao je on.

Pod okriljem Skijaškog saveza Crne Gore organizuje se osam takmičenja, a nakon kupa na Lokvama beranski skijaši nastupiće, 10. i 11. marta, u Kolašinu na Kupu “Zlatna lasica”.

Andrija Turčinović

Aleksandra Vešović

Share.

About Author

Leave A Reply