KONKURS ZA NAGRADU ZA ETIČNOST U NOVINARSTVU I JAVNOJ KOMUNIKACIJI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Institut za medije Crne Gore zajedno sa Mirovnim Institutom iz Ljubljane i Mrežom za etičko novinarstvo iz Londona, partnerima u projektu “Respekt- za podizanje etičkih standarda u medijima i povjerenja građana u etičke medije”, raspisuje konkurs za nagradu za etičnost u novinarstvu i javnoj komunikaciji.

Nagrada je osmišljena  s ciljem da istakne i afirmiše etičnost kao vrijednost i kvalitet u novinarstvu, medijima i u javnoj komunikaciji u Crnoj Gori.

“Ovim konkursom želimo da pozovemo i motivišemo medijsku zajednicu, civilno društvo, preduzeća, javne i obrazovne institucije, stručnjake za medije, komunikacije i komplementarne oblasti, studente i širu javnost da nominuju kandidate i kandidatkinje za nagradu u dvije kategorije :Nagrada za etičnost u novinarstvu i Nagrada za etičnost u javnoj komunikaciji”saopštili su iz IMCG i dodali da je konkurs je otvoren do 3. maja u ponoć.

Za nagradu za etičnost u novinarstvu je moguće prijaviti novinarske priloge koji su objavljeni ili emitovani u bilo kojoj vrsti medija u Crnoj Gori.

“Konkurs je u ovoj nagradnoj kategoriji otvoren za sve profesionalne novinare i novinarke koji su u nekoj vrsti radnog odnosa ili angažmana u medijima, ali i za kolumniste, autore blogova i drugih medijskih priloga koji nijesu profesionalni novinari. Za kategoriju nagrade za etičnost u javnoj komunikaciji moguće je nominovati primjere etičnog javnog komuniciranja u Crnoj Gori koji su crnogorskoj javnosti bili dostupni preko sredstava javne komunikacije na službenom jeziku ili jezicima u službenoj upotrebi. Konkurs je u ovoj nagradnoj kategoriji otvoren za pojedince iz oblasti komunikacija i upravljanja koji su stalno zaposleni, odnosno privremeno angažovani u organizacijama civilnog društva, preduzećima, agencijama, javnim ustanovama ili političkim oganizacijama i organima, te druge učesnike javne komunikacije” objasili su oni.

Ukupan nagradni fond iznosi 2000 eura, po 1000 eura za svaku kategoriju, a dluku o nagradama donijeće osmo člani žiri sastavljen od stručnjaka za medije i komunikacije iz sve tri partnerske organizacije i predstavnika civilnog društva koji su uključeni u urednički odbor projekta ,,Respekt“.

Projekat “Respekt- za podizanje etičkih standarda u medijima i povjerenja građana u etičke medije” finansira Evropska unija, a sufinansira Ministarstvo javne uprave.

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

PROČITAJTE JOŠ:

Share.

About Author

Leave A Reply