KONCERT PROFESORA MUZIČKE ŠKOLE ODUŠEVIO PUBLIKU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Profesori Škole za osnovno muzičko obrazovanje izvodeći kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta predstavili su se beranskoj publici, koja je burnim aplauzima nagradila nadahnuto izvođenje odabranih klasičnih djela ovog poznatog kompozitora.

Brojne ljubitelje muzike pozdravila je direktorica Muzičke škole Andrijana Vučetić Obadović, koja je tom prilikom kazala da je ovo prvi koncert profesora te škole i da je sa razlogom posvećen jednom od najvećih svjetskih kompozitora.

“Razlog zbog kog smo odabrali baš ovaj repertorar je to što se 27. januara navršilo 264 godina od Mocartovog rođenja, pa smo smatrali da je vrijeme da napravimo jedan ovakav koncert. Biti na čelu ovog tima je zadovoljstvo i nije teško rukovoditi ovom ustanovom kad imate ovakav tim. Hvala vam svima na ovako velikom prisustvu, time nam dokazujete da cijenite naš rad i zalaganje” kazala je ona.

Kao kompozitor, Mocart se ne smatra samo velikanom klasične muzike, već jednim od najvećih svjetskih kompozitora, jer su njegova djela odavno prevazišla granice tog žanra.

Publika u Polimskom muzeju uživala je u kompozicijama Krunidbena misa C-dur- Agnus dei, Tri dueta – Andante G dur, Larghetto C-dur, Allefro D-dur, Klavirska sonata A-dur (Turski marš), Arija Kontese “Porgi amor” iz opere Figarova ženidba, Arija Tamina, Tercet tri dame, Manuet G-dur, Mala noćna muzika, Rekvijem i drugim pažljivo odabranim kompozicijama.

Nastupom profesora muzike na najupečatljiviji način je otvorena nova koncertna sezona, a ako je suditi po uspjehu prvog koncerta, možemo očekivati sjajne koncerte.

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply