Komunalno: Napušteni psi imaju svu zaštitu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iz beranskog Komunalnog preduzeća su ocijenili da je proteklo vrijeme pokazalo da je prihvatilište za napuštene životinje, sagrađeno prije pet godine u mjestu Vinicka, u potpunosti opravdalo svoje postojanje. Kažu da je otvaranjem azila riješeno pitanje pasa lutalica koji su se proteklih godina u velikom broju mogli sresti na gradskim ulicama, te da i u vrijeme pojave virusa korona prihvatilište za životinje funkcioniše besprekorno.

-U skladu sa evropskim preporukama i po ugledu na civilizovana društva u mjestu Vinicka urađeno je odgovarajuće prihvatilište za napuštene životinje, koje je dato Komunalnom preduzeću na upravljanje. Da je prihvatilište odgovorilo postavljenim zadacima ukazuje činjenica da više na beranskim ulicama nemamo pasa lutalica kao nekada. Tačno je da i dalje s vremena na vrijeme imamo pojavu napuštenih životinja u gradu, ali naše službe u tom slučaju blagovremeno reaguju, hvataju ih i zbrinjavaju na adekvatan način. Trenutno su zbog pojave virusa korona zabranjene posjete prihvatilištu, ali naši zaposleni tamo obavljaju svoje redovne aktivnosti. Sve životinje su adekvatno zbrinute kao i ranije – saopštili su iz Komunalnog preduzeća.

Podsjetili su da je do sada kroz prihvatilište prošlo preko 500 pasa lutalica, od kojih je više od 400 zbrinuto na način što su građani preuzimali napuštene životinje i obavezali se da se o njima staraju. Istakli su da su azilu, koji zahvata površinu od oko 1.500 metara kvadratnih, trenutno 33 psa, te da se životinjama, uz pružanje neophodne zdravstvene zaštite, svakodnevno obezbjeđuje svježa i zdrava hrana.

Izvor:dan.co.me

Share.

About Author

Leave A Reply